Johan Nijenhuis filmt romantische comedy op Cuba

Veronica Superguide logo
Johan Nijenhuis filmt romantische comedy op Cuba

Johan Nijenhuis filmt romantische comedy op Cuba

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Na Spanje (Costa!, Verliefd Op Ibiza) en Italië (Toscaanse Bruiloft) filmt Johan Nijenhuis binnenkort in de Caraïben! De regisseur heeft toestemming gekregen om op Cuba een romantische comedy te filmen.

Die toestemming is niet vanzelfsprekend in het communistische land. Naar eigen zeggen is Nijenhuis de eerste Nederlander die een speelfilm op het tropische eiland opneemt.

Buena vida

Verliefd Op Cuba draait om de uitgebluste Loes, die haar geloof in de liefde verloren is. Haar dochter belt haar vanuit Havana, om te zeggen dat ze gaat trouwen met een Cubaanse man. Loes springt meteen in het vliegtuig, om dit bespottelijke plan te verijdelen.

In de bekende romcom-traditie doen muziek, zon en rum hun werk. Loes begint een stormachtige affaire met een aantrekkelijke man, én komt haar ex-man weer tegen. Ze begint haar dochter steeds beter te begrijpen!

De opnames voor Verliefd Op Cuba beginnen eind deze maand, de film gaat op 14 februari 2019 in première. Wie de hoofdrollen in de romantische comedy spelen wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Maaike Mertens (SpangaS, De Luizenmoeder) in de film te zien is.

Lees verder