Johan Derksen vond Oranje-boycot wel prima: ‘Ik ben in geen enkele mening van een international geïnteresseerd’

Interviews met de spelers van het Nederlands elftal waren voor het programma Vandaag Inside door een boycot lang niet mogelijk. Inmiddels is die boycot opgeheven en kan er weer met ze gepraat worden, maar René van der Gijp en Johan Derksen voelen er niet zo veel voor.

Johan Derksen
© Brunopress/Patrick van Emst

Eerder besloten de spelers van het Nederlands elftal om Veronica Inside, de voorloper van Vandaag Inside, te boycotten naar aanleiding van een grap van Johan waarin hij rapper Akwasi vergeleek met Zwarte Piet. De boycot is nu dus opgeheven en volgens Johan komt dat omdat de nieuwe bondscoach Ronald Koeman er waarschijnlijk voor heeft gelobbyd

Ongeïnteresseerd

In eerste instantie was het misschien een beetje balen, maar eigenlijk was de boycot wel prima zo voor Johan. ‘’Ik voelde me heerlijk met die boycot want ik ben in geen enkele mening van een international geïnteresseerd", zei Johan in de uitzending. De praatjes met de voetballers kunnen hem gestolen worden door de mediatraining die ze hebben gehad.

Blij voor Noa

René was vooral blij voor verslaggeefster Noa Vahle. Tijdens het WK voetbal was ze wel aanwezig in Qatar, maar was ze er gezien de boycot een beetje voor spek en bonen. Ze moest het daar in plaats van interviews met spelers van het Nederlands elftal, vooral hebben van andere teams en praatjes om de wedstrijden heen. "Ik vind het vooral fijn voor Noa, anders zit je er altijd maar een beetje voor lul bij."

Vandaag Inside zie je dagelijks rond 21.30 uur op SBS6.

Bron: ANP/Veronica Superguide