Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen

Johan Derksen hoeft geen excuses van Wilfred Genee

|
|

Laatste update:

Veronica Inside-gezicht Johan Derksen is al weken hét gesprek van de dag na de volledig uit de hand gelopen ruzie tussen hem en presentator Wilfred Genee na die veelbesproken racisme-uitzending van VI. Ondanks álles, hoeft Johan géén sorry te horen van Wilfred. 

Dat geeft hij aan in een nieuwe interview met RTL Boulevard. Hoewel Johan (samen met René van der Gijp) volgens geruchten al bezig is om een nieuwe VI-presentator te regelen, lijkt dat toch niet helemaal te kloppen. Er komt namelijk nog een gesprek tussen de drie heren. "Wanneer we daar allemaal aan toe zijn en wanneer de emoties weer wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we er uit komen."

Problemen

Wilfred ging in de bewuste uitzending vól in de aanval tegen Johan na zijn Zwarte Piet-grap van de week ervoor. Veel kijkers vielen over Wilfreds houding en ook Johan voelde zich in de steek gelaten. Dus ja, er komt een gesprek, maar: "ik denk dat de problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet".

Excuses

Emoties liepen, voor én achter de schermen, hoog op. De toekomst van VI staat op losse schroeven. Johan zou het zonde vinden als de show verdwijnt, "maar er bestaan ook nog principes in het leven". Zondag zat Wilfred bij Op1 om nog een keer zijn kant van het verhaal te doen. Hier gaf hij toe dat de uitzending achteraf gezien misschien wel niet gemaakt moest worden. Heeft Johan de show gezien? "Ik vind niet dat ik moet reageren op een ander televisieprogramma, maar uiteraard heb ik het gezien." Hij eist géén excuses van Wilfred. "Hij heeft een mening en een bepaalde aanpak gehanteerd. Dat is zijn goed recht."

TV-toekomst

Mocht Johan besluiten om zijn biezen te pakken, stort VI als een kaartenhuis ineen. "Dan is het format ook definitief klaar. Dat is namelijk contractueel zo vastgelegd." Wat dan ook definitief klaar is: Johans tv-carrière. "Ik heb geen enkele ambitie om verder nog iets op televisie te doen. Dat was het dan."

Lees verder