Jim Bakkum heeft goed nieuws over zieke Jayme

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jim Bakkum heeft goed nieuws over zieke Jayme

Jim Bakkum heeft goed nieuws over zieke Jayme

|
|

Laatste update:

Zanger/acteur Jim Bakkum heeft veel moeite gedaan om de zieke Jayme en zijn ouders te helpen, en... hij heeft goed nieuws over Team Jayme!

Toen de ouders van Jayme bij Beau vertelden over de ziekte van hun zoontje (SMA), kwamen enorm veel BN’ers en gewone Nederlanders in actie! Het knetterdure medicijn Zolgensma werd in Nederland niet vergoed, dus zocht de familie een dure behandeling in het buitenland. Er werden veel initiatieven gestart om geld in te zamelen om de dure medicijnen te kunnen betalen.

Door ieders inspanningen werd het streefbedrag van 1,9 miljoen eind mei gehaald. Toen volgde er echter nóg een tegenvaller: de behandeling viel een stukje duurder uit, waardoor er nog eens drie ton moest worden binnengesleept (vanwege de vlucht, nazorg, e.d.). Dit werd gelukkig vrij snel bij elkaar gevonden, waarna Jayme eind juli naar Hongarije kon.

Jim Bakkum deelt vandaag op Instagram dat Jayme eindelijk behandeld is met Zolgensma. Het middel moet ervoor zorgen dat Jaymes lichaam weer een bepaald eiwit aanmaakt, waardoor zijn spieren weer beter werken.

Bakkum, en zijn vrouw Bettina Holwerda, zetten zich enorm in voor Jayme en zijn familie. Bakkum nam met Glennis Grace een single voor de kleine patiënt op, en maakte andere mensen enthousiast om Team Jayme te helpen.

Bakkum bedankt!

Bakkum bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan Team Jayme, en krijgt enorm veel bijval op zijn post. Het regent hartjes van o.a. Chantal Janzen, Suzan en Freek, Leontine Borsato, Bridget, Jesse Klaver en Herman den Blijker.

De behandeling van Jayme is op zich enorm goed nieuws, maar Jayme heeft nog wel een herstelperiode van drie maanden voor de boeg. Daarna gaat het hopelijk een stuk beter met het kleine ventje!

Lees verder