‘Jennifer Coolidge moet de nieuwe James Bond worden’

Na een flinke carrièredip is ‘Stiflers mom’ Jennifer Coolidge weer helemaal terug! Na het succes van The White Lotus schittert de wulpse actrice in Shotgun Wedding, naast Jennifer Lopez.

Door Redactie
Jennifer Coolidge in Shotgun Wedding

In de romantische actiecomedy Shotgun Wedding wordt de bruiloft van Jennifer Lopez ruw verstoord door bloeddorstige piraten. Jennifer leert de zeeschuimers een hardhandig lesje: kom nooit tussen een vrouw en haar droombruiloft!

Naast Jennifer Lopez zien we nóg een Jennifer in Shotgun Wedding: Jennifer Coolidge. Als J.Lo’s schoonmoeder steelt ze de show met een paar pittige quotes én actiescènes. “Zijn dat je genen of is het Pilates?”, vraagt ze als ze haar aanstaande schoondochter in d’r blootje ziet. Wanneer de piraten voet aan wal zetten, weet ze al gauw een machinegeweer te bemachtigen, waarna ze doorlaadt en zegt: “Nobody fucks with my family!”

Hernieuwde populariteit van Jennifer 

In Hollywood heeft men het al over de ‘Jenaissance’. De term verwijst naar de wedergeboorte van Jennifer Coolidge, de inmiddels 61-jarige actrice die in 1999 doorbrak met American Pie. In deze teencomedy speelde ze ‘Stifler’s Mom’, een zwoele en wulpse moeder die de term MILF (Mother I’d Like to F*ck) wereldwijd razend populair maakte. De film was niet alleen goed voor haar carrière, ook voor haar liefdesleven. Zo vertelde ze afgelopen augustus aan Variety: “Aan die rol van MILF zaten best wat voordelen. Ik kreeg veel aandacht en seksuele actie. Er zijn zo’n tweehonderd mensen geweest met wie ik anders nooit de lakens zou hebben gedeeld.” Legendarisch ook is haar rol in Legally Blonde (1999), de comedy waarin ze Paulette Bonafonté speelt: de onhandige, maar ontwapenende manicure van de ambitieuze highschoolstudente Elle Woods (Reese Witherspoon). 

Coolidge comeback

Ondanks haar bliksemstart stokt haar veelbelovende carrière. De in 1961 in Boston geboren Coolidge – die eigenlijk zangeres wil worden – wordt alleen nog maar gecast voor bijrollen en tv-comedy’s. Ze is te zien in A Cinderella Story, Date Movie en Bad Lieutenant en speelt in sitcoms als Joey, Sex and the City en Frasier. In 2020 is daar opeens Mike White, de schrijver/producent die een idee heeft voor een serie over een luxe vakantieresort voor verwende rijkaards. 

Voor de rol van de gebotoxte, maar ongelukkige socialite Tanya McQuoid heeft hij maar één actrice in gedachten: Jennifer Coolidge. De rest is geschiedenis en Coolidge is weer ‘hot as hell’. Ze krijgt het ene droomproject (The Watcher) na het andere (Shotgun Wedding) aangeboden en wint begin deze maand een Golden Globe voor haar rol in The White Lotus.

Toen Jennifer Coolidge als ‘bad-ass’ schoonmoeder in de trailer van Shotgun Wedding opdook ging Twitter compleet los: ‘Jennifer Coolidge moet de nieuwe James Bond worden!’ Misschien geen slecht idee.

Tekst: Eric Le Duc

Je ziet Shotgun Wedding vanaf 27 januari op Prime Video.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!