Jennifer Aniston reageert op kritiek Friends: ‘Samenleving is stukken gevoeliger dan toen’

“So no one told you life was gonna be this way…” Dat is precies wat de cast van Friends moet denken nu er tegenwoordig zo veel kritiek is op de serie. Steeds meer jongeren ontdekken de hitshow, maar niet iedereen vindt het even grappig. Jennifer Aniston heeft laten weten hoe zij denkt over het commentaar. “Mensen moeten zichzelf gewoon niet al te serieus nemen.”

Friends
© Brunopress

Steeds meer mensen vinden de humor in Friends kwetsend. Jennifer stelt dat de wereld nou eenmaal is veranderd. "Er is een hele nieuwe generatie, met name kinderen, die nu naar deze serie kijkt en de grappen als kwetsend ervaren”, zo vertelt ze. "Er zitten dingen in die we nooit zo bedoeld hadden en over andere dingen hadden we meer moeten nadenken, maar de samenleving is vandaag de dag stukken gevoeliger dan toen.”

Oppassen

Volgens Jennifer is het voor mensen tegenwoordig steeds moeilijker om grappen te maken. Dat maakt het werk niet eenvoudiger, want normaal was het mooie aan komedie dat je over alles en iedereen grappen kon maken”, zonde, zo stelt ze. "De grappen lieten zien hoe belachelijk mensen zich soms gedragen en uiten", aldus Jennifer. "Nu is dat allemaal niet meer toegestaan.”

Niet te serieus

De actrice vindt het jammer dat mensen alles zo serieus nemen. "Iedereen heeft humor nodig. De wereld heeft humor nodig. Mensen moeten zichzelf gewoon niet al te serieus nemen, zeker in de Verenigde Staten niet, waar iedereen tot op het bot toe verdeeld is.”

Friends is te zien op HBO Max.