Je kunt opgelucht ademhalen: dit geliefde personage keert terug in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Je kunt opgelucht ademhalen: dit geliefde personage keert terug in Game of Thrones

Je kunt opgelucht ademhalen: dit geliefde personage keert terug in Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Wie telt de dagen al af naar het laatste seizoen van Game of Thrones? Wij in ieder geval wel! En de makers van de mega-serie weten goed in te spelen op dat slepende verlangen. Zo af en toe laten ze een snippertje informatie over het slot van GoT op internet achter, die wij vervolgens met beide handen aangrijpen. Nu hebben de makers laten weten dat er een zéér geliefd personage terugkeert in het achtste seizoen. Of nou ja... Personage?

In seizoen 8 staan we eindelijk weer oog in oog met de direwolf Ghost! In seizoen 7 was er geen spoor te bekennen van de geliefde viervoeter, maar in seizoen 8 krijgt Ghost, de direwolf van Jon Snow, erg veel schermtijd. Dat zegt Joe Bauer, die verantwoordelijk is voor de special effects van GoT. En dat kostte Bauer behoorlijk wat moeite: "Direwolven zijn enorm lastig om te creëren, want je wil ze niet verpesten. We gebruiken dus altijd echte wolven, die we daarna op beeld vergroten. Maar de wolven moeten natuurlijk wel mee willen werken..." In het zevende seizoen stonden weldegelijk scènes met Ghost gepland, maar die zijn uiteindelijk geschapt omdat ze te duur waren. Daarom bleven fans na het seizoen achter met vragen over het lot van de wolf.

Direwolfjes

In de allereerste aflevering van GoT maakten kijkers kennis met Ghost. Als enige albino in een nestje verlaten direwolven, nam bastaard Jon de zorg van het buitenbeentje op zich, terwijl de andere Stark-kinderen ook ieder een wolf onder hun hoede namen. Inmiddels zijn alle direwolven gestorven, behalve de viervoeters van Jon en Arya. Arya's direwolf Nymeria leeft weer in het wild en Ghost leeft bij Jon in Winterfell.

Seizoen 8 van Game of Thrones staat voor halverwege 2019 op de planning. Tot die tijd blijven wij doorgraven naar meer informatie!

Lees verder