James Caan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Caan

James Caan (The Godfather, Misery) overleden: ‘Grote droefenis’

|
|

Laatste update:

De Amerikaanse acteur James Caan is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer bekend van rollen in films als The Godfather en Misery. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.

'Overvloed aan liefde'

James Caan is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat werd zojuist op het officiële Twitter-kanaal van de ster gedeeld. “Met grote droefenis maken we bekend dat Jimmy op de avond van 6 juli is overleden”, zo staat er geschreven. “De familie waardeert de stortvloed aan liefde en oprechte condoleances en vraagt om hun privacy te blijven respecteren in deze moeilijke tijd.” Het is op dit moment nog niet bekend waaraan James Caan is overleden.

Rollen in The Godfather en Misery

James Caan werd op 26 maart 1940 in New York geboren. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in The Godfather. Hij was in die film te zien als Sonny Corleone. De Amerikaanse acteur kreeg daarvoor een Oscarnominatie in de categorie beste mannelijke bijrol. Ook in het vervolg van de maffiafilm was hij te zien. Andere rollen van James Caan waren onder meer in The Gambler, Funny Lady, Thief en Misery. Meer recent kon je de acteur zien in Mickey Blue Eyes en Elf.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder