Jamai: 'Idols voorlopig niet meer terug op televisie'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jamai: 'Idols voorlopig niet meer terug op televisie'

Jamai: 'Idols voorlopig niet meer terug op televisie'

|
|

Laatste update:

Idols werd in 2002 een enorm succes en popfenomeen! Veel moderne talentenjachten hebben hun bestaan rechtstreeks aan dit programma te danken. De recente reboot was echter niet het succes waar RTL5 op hoopte. Volgens oud-winnaar en jurylid Jamai keert de show niet meer terug op tv.

Jamai Loman deelde dit zojuist in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. Het eerste seizoen van Idols ‘nieuwe stijl’ ging in 2016 nog bijzonder aardig, en trok regelmatig meer dan een miljoen kijkers. Juryleden Jamai Loman, Eva Simons, Ronald Molendijk en Martijn Krabbé mochten er nog een jaartje aan vastplakken.

Instortingsgevaar

In 2017 stortten de kijkcijfers echter in. Het zesde seizoen opende met ongeveer 800.000 kijkers, en slechts 350.000 mensen namen de moeite om de finale te bekijken. In de hoogtijdagen van Idols, toen nog op RTL4, waren dat er altijd minstens een paar miljoen.

Volgens Jamai was het laatste seizoen ‘natuurlijk niet het succes wat men had gehoopt.’ Volgens de zanger hoeven we in 2018 niet te rekenen op een nieuwe Idols, aangezien hij het dan al had geweten.

Niet terug

Echt rouwig is Loman er niet om: ‘Met succesvolle programma’s moet je heel even wachten. Gooi er een seizoen tussen, of kom helemaal niet terug, dat kan ook.’

Idols is inmiddels voorbijgestreefd door verschillende talentenjachten als The Voice Of Holland, So You Think You Can Dance en Dance Dance Dance. Gelukkig hebben we de beelden nog!

Het korte interview met Jamai luister je terug bij Radio 10.

Lees verder