Jake Gyllenhaal gecast in Spider-Man sequel en oude bekende keert terug

Door Redactie
Jake Gyllenhaal gecast in Spider-Man sequel en oude bekende keert terug

De meest succesvolle franchise aller tijden mag zich binnenkort een Hollywood-coryfee rijker rekenen. Jake Gyllenhaal is naar verluidt gecast als Spider-Man schurk Mysterio in de Homecoming-sequel, aldus The Hollywood Reporter.

Jake de held

De acteur flirt al enige tijd met het superheldengenre. Zo verving ‘ie bijna een geblesseerde Tobey Maguire in Spider-Man 2, vroeg Christopher Nolan hem auditie te doen voor Batman Begins, weigerde hij de rol van Rick Flag in Suicide Squad én doet er een gerucht de ronde dat hij Ben Affleck gaat vervangen in The Batman. 

Mysterio

Mysterio is een oude bekende van spinnemans. De eerste versie van deze vissenkom-villain stamt uit 1964. Quentin Beck, zoals hij doorgaans heet, is een doorgedraaide special effects-guru uit Hollywood, die zijn skills inzet om het leven van Spidey extra zuur te maken. 
Jake Gyllenhaal gecast in Spider-Man sequel en oude bekende keert terug

The Vulture is terug

Vakblad Variety meldt tevens dat Adrian Toomes, alias The Vulture, weer terugkeert. In een post-credits scène uit Homecoming zagen we hoe Toomes weigerde Spider-Mans identiteit vrij te geven. Of ‘ie dit deed om de jonge webslingeraar in bescherming te nemen? We gaan het zien.

De nog titelloze sequel draait vanaf 4 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen. Er staat ook al een derde Spider-Man film in de startblokken.