J.K. Rowling verdedigt Fantastic Beasts-rol Johnny Depp in blogpost

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
J.K. Rowling verdedigt Fantastic Beasts-rol Johnny Depp in blogpost

J.K. Rowling verdedigt Fantastic Beasts-rol Johnny Depp in blogpost

|
|

Laatste update:

J.K. Rowling heeft in een uitgebreide blogpost gereageerd op de kritiek die is ontstaan rondom het casten van Johnny Depp in het vervolg van Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Toch door

Rowling schrijft dat ze in het licht van Depps veelbesproken scheiding met Amber Heard heeft overwogen een andere acteur te zoeken, maar toch besloot met hem door te gaan.

Depp en Heard gingen vorig jaar uit elkaar nadat Heard beweerde dat de acteur haar zou hebben mishandeld. Later kwam zij daar deels op terug. Depp heeft enige vorm van mishandeling altijd ontkend.

'Zorgen'

Veel fans hebben in de afgelopen weken hun ongenoegen uitgesproken naar Warner Bros., regisseur David Yates en Rowling. Dat ongenoegen kaart Rowling nu aan in haar post. "Toen we zijn cameo filmden voor de eerste film, verschenen er verhalen in de pers die mij en alle betrokkenen in de reeks zorgen baarden", schrijft Rowling op haar site.

Rowling respecteert echter de afspraken die beide acteurs hebben gemaakt. "Ze hebben ook beiden de wens uitgedrukt om verder te gaan met hun leven. Op basis van wat wij weten over de omstandigheden, voelen de filmmakers en ik ons niet alleen goed bij onze casting-keuze, wij zijn blij dat Johnny een belangrijk karakter speelt in de film.”

Releasedatum

De opnames van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zijn inmiddels begonnen. De film komt naar verwachting 15 november uit in de Nederlandse bioscopen. 

Lees hier Rowlings volledige blogpost.

Lees verder