Shot uit horrorfilm Midsommar van Ari Aster

Veronica Superguide logo
Shot uit horrorfilm Midsommar van Ari Aster

Is Midsommar nu al de beste doodenge horrorfilm van 2019?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Hereditary-regisseur Ari Aster flikt het opnieuw! Tenminste: als we de reviews van zijn angstaanjagende, verontrustende nieuwe horrorfilm Midsommar mogen geloven.

Hij draait sinds gisteren overal in de bios. Midsommar, een vervreemdend, nogal vaag ogende horrorverhaal over een stel Amerikanen dat afreist naar Zweden in de hoop daar wat rust te vinden tijdens het idyllische midzomerfestival. Uiteraard gaat dit helemaal mis wanneer bewoners van het Zweedse dorpje totaal gestoorde gekkies blijken te zijn.

Recensies van Midsommar

Zoals gezegd scoort Midsommar de pannen van het dak. “Zonder twijfel is Midsommar een van de origineelste horrorfilms sinds jaren”, zo schrijft AD in een 5-sterren-recensie. “Misschien wel de meest creepy film van het jaar”, kopt RTL Boulevard. Ook internationale pers smult ervan. Op review-verzamelsite Rotten Tomatoes gaat Midsommar erg lekker met een score van 82%. Dit wil zeggen dat bijna elke professionele reviewer rete-enthousiast is!

Waar gaat Midsommar over?

Midsommar zou zomaar eens in ons lijstje met de beste horrorfilms van 2019 tot nu toe kunnen belanden. Toch wat meer info nodig voor je naar de bios gaat? De film draait om Amerikanen Dani (Florence Pugh), haar vriendje Christian (Jack Reynor) en zijn twee maten Mark en Pelle. Ze belanden in een vage Zweedse commune slash zomerfestival waar het nooit donker wordt. Vol met doodenge sekte-rituelen en roekeloze psychopaten.

Oh, trouwens, als je de immense Hereditary-hype al overtrokken vond, kunnen we je alvast waarschuwen: dit is méér van hetzelfde. Regisseur Ari Aster heeft nu eenmaal een bepaalde stijl die je ook hier terugziet. Voor de een supertof, voor de ander een teleurstelling.

Lees verder