Is het einde van RTL Late Night in zicht?

Veronica Superguide logo
Is het einde van RTL Late Night in zicht?

Is het einde van RTL Late Night in zicht?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen donderdag schreef tv-columnist Angela de Jong in het AD dat het tijd is dat RTL de lijdensweg van Humberto en de redactie van RTL Late Night beëindigt. Volgens Angela is het niet eerlijk van de zender dat zij de programma-makers zo hard laten werken aan een comeback, als die er toch niet meer in zit.

Kijkcijfers

"Ik heb met Humberto te doen. En met zijn redactie. Want wij kijkers hebben daar niet altijd oog voor, maar achter dat programma zit een ploeg mensen die elke dag keihard werkt om dat ene uurtje tussen half elf en half twaalf zo goed en leuk mogelijk te vullen. Dan is er niets zo demotiverend als de kijkcijfers de volgende morgen." Aldus Angela. Ze wijst hier op het dieptepunt dat afgelopen woensdag werd bereikt, toen RTL Late Night slechts 297.000 kijkers trok. 

RTL

RTL 4 heeft echter laten weten niet van plan te zijn naar deze oproep te luisteren. Volgens RTL heeft de talkshow gewoon meer tijd nodig om te herstellen: “Het heroveren van de harten van de kijkers is moeilijk en we zullen ons geleidelijk aan terug moeten vechten”, meldt een woordvoerder van RTLaan het AD. Op Twitter zijn een aantal van die harten nog erg ver weg van een herovering...

Geesteskind

Voor het antwoord op de vraag "waarom?!", ging het AD te rade bij Jasper van Doesselaar van mediabureau MAGNA. “Het is het geesteskind van Erland Galjaard", zegt hij over RTL Late Night. "Dus ze zullen alles op alles zetten om het te verbeteren en te behouden."

Een ding is zeker, volgens RTL: RTL Late Night blijft.

Lees verder