Is de volgende comedy-reboot het geniale 30 Rock?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Is de volgende comedy-reboot het geniale 30 Rock?

Is de volgende comedy-reboot het geniale 30 Rock?

|
|

Laatste update:

De comedyserie 30 Rock eindigde vijf jaar geleden, maar een reünie is niet uitgesloten! Sterker nog: volgens Jane Krakowski (Jenna Maroney) hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de cast en NBC.

Krakowski vertelde The Hollywood Reporter dat 30 Rock voor veel castleden ‘op creatief vlak de beste ervaring die we ooit hadden’. Krakowski is nog niet klaar met haar personage: ze zou graag zien hoe het de nerveuze Jenna Maroney is vergaan na het slot in 2013.

Volgens Krakowski zijn reboots momenteel erg trendy, en zou de cast een nieuwe 30 Rock best zien zitten. ‘Ik weet dat fans het prachtig zouden vinden en dat geldt zeker ook voor de cast'.

30 Rock

30 Rock is geschreven door Tina Fey, die de serie baseerde op haar werk bij Saturday Night Live. De comedy draait om de makers van de sketchshow TGS With Tracy Jordan, en won 16 Emmy’s. 30 Rock gaat voornamelijk over de bizarre bedrijfscultuur in de entertainmentindustrie.

Hoofdrollen in 30 Rock waren er voor o.a. Tina Fey, Tracy Morgan, Jane Krakowski en Alec Baldwin. De show was erg populair en regelmatig hadden andere beroemdheden een cameo in de serie.

NBC probeert de laatste jaren veel hitseries te rebooten, zoals eerder Will & Grace. Door het succes van deze reünie zijn er nu ook (vage) plannen om The Office en The West Wing nieuw leven in te blazen. Volgens NBC is het grootste obstakel doorgaans het herenigen van de originele cast: die vragen vaak meer geld dan de zender kan betalen.

Jane Krakowski en Tina Fey werken momenteel samen aan The Unbreakable Kimmy Schmidt, nu te zien op Netflix.

Lees verder