Timothée Chalamet als de Engelse koning Henry V, in The King.

Veronica Superguide logo
Timothée Chalamet als de Engelse koning Henry V, in The King.

Intrige, ridders en bloedvergieten in epische trailer The King

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Koning zijn is niet makkelijk; zeker niet als iedereen je tegenwerkt! Henry V stelt orde op zaken in de trailer van The King.

The King draait om de jonge koning Henry V van Engeland (Timothée Chalamet). Na verschrikkelijke ruzies met zijn vader Henry IV (Ben Mendelsohn) vertrekt hij uit de adellijke kringen om een (relatief) normaal leven te leiden. Als zijn vader overlijdt wordt hij tóch tot de nieuwe vorst van Engeland gekroond en begint hij in een levensgevaarlijke politieke slangenkuil.

In Engeland zelf zorgen de Lollarden (een geestelijke beweging die tegen de rijke adel ageert) voor problemen, en de oorlog met Frankrijk verloopt ook rampzalig. Samen met zijn goede vriend Falstaff (Joel Edgerton) moet Henry V keihard optreden tegen zijn vijanden.

The King

De film is gebaseerd op het toneelstuk Henry V van William Shakespeare, dus niet op de ‘echte’ geschiedenis van de Engelse koning Henry. Shakespeare ging grotendeels nauwkeurig met de waarheid om, maar maakte het verhaal hier en daar wat mooier dan het was. Zo is er niet echt bewijs dat de prins een losbandig leven leidde, en dat hij slaande ruzie had met zijn vader, maar vond Shakespeare deze vuige geruchten wel interessant.

Naast Chalamet, Mendelsohn en Edgerton spelen er nog een paar bekende gezichten mee. Lily-Rose Depp speelt Catherine van Valois, de Franse prinses die werd uitgehuwelijkt aan Henry in een poging de vrede te herstellen.

Oud-vampier (en binnenkort Batman) Robert Pattinson speelt de Dauphine, de Franse troonopvolger die Henry V maar een paljas vindt. De arrogante Fransman neemt Henry V totaal niet serieus, maar dat blijkt toch een foute inschatting…

The King draait vanaf 11 oktober in de bioscoop (in een beperkt aantal zalen) en is vanaf 1 november op Netflix te zien.

Lees verder