Art Rooijakkers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Art Rooijakkers

Interview Art Rooijakkers: ‘Ik word wel vrolijk van een BN’er toilet’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Art Rooijakkers mag weer aan de slag! De presentator filmt nu het tweede seizoen van Rooijakkers over de vloer, waarin hij een kijkje neemt in de levens (en toiletten) van BN’ers. Wij spraken Art over het programma dat vanavond start om 21.30 uur op RTL 4.

De eerste namen zijn al bekendgemaakt. Je gaat langs bij Bettina en Jim Bakkum, Lucy en Dinand Woesthoff: Wordt dit een seizoen met allemaal duo’s?

“Nee, haha. Het is geen dating programma geworden. Zou wel leuk zijn hè? Maar tot nu toe was dit denk ik toeval, want ik mag nog meer kandidaten van dit nieuwe seizoen onthullen!”

Bij generaties langs

Vertel, bij wie ga je nog meer op bezoek?

“Nou deze week heb ik samen met Angela Groothuizen gefilmd. Een vrouw van 60, een hele carrière achter de rug, die zowat langer duurt dan mijn eigen leven. Gisteren sprak ik met rapper Snelle, die 24 jaar is. Die jongen gaat als een komeet! Staat nog aan het begin van zijn leven, maar heeft al zoveel in zijn carrière bereikt.”

“Oh, en ook Bilal Wahib, bekend van de serie Mocro Maffia. Ontzettend bekend bij de jongeren, een echte Instagram held. Iemand van een heel andere generatie is cabaretier Tineke Schouten. Heerlijk die afwisseling in kandidaten.”

Favoriete toiletten

Heb je stiekem al een favoriet bezoekje gehad?

“Pfoe, nou. Ik zou de anderen te kort doen als ik zeg: dit is mijn favoriet. Het is bij iedereen een voorrecht om een kijkje in iemands leven en huis te nemen. Hoe iemand woont is heel privé, heel kwetsbaar. Dan sta ik daar in iemands eigen domein. Zelfs soms bij iemands toilet.”

“Het bezoek bij Dinand vond ik wel heel vet. Daar staat de rockster dan, na 6 jaar niet optreden, weer op het podium. Met zijn vrouw Lucy en zijn zoontje. We hebben gewoon de reactie van zijn zoontje op beeld als zijn vader weer het podium oploopt, nou dat is wel heel bijzonder…

Haha, ja dat is wel heel persoonlijk. Zijn er nog toiletten die je hebben verrast?

“Ja heel persoonlijk, maar dat is gewoon een tik die ik heb, om even te kijken naar iemands toilet. Het zegt veel over een persoon. Zo heeft Jim Bakkum daar al zijn awards staan, terwijl een ander huis helemaal steriel is. Daar staat enkel een pot schoonmaakmiddel of hangt er een verjaardagskalender vol namen. Ik word er altijd wel vrolijk van. ”

Bekijk je liever het huis (of toilet) van een medepresentator? Of interview je liever een BN’er met een ander beroep?

“Oeh, dat is moeilijk. Kijk, de ervaring is heel anders. Met Angela had ik een vorm van herkenning. We delen niet alleen een vak, maar ook hetzelfde programma. Wie is de Mol begon met haar, een paar presentatoren later was ik aan de beurt. Dan haal je wel even herinneringen op."

"Maar Snelle’s wereld, van songs maken en het artiest zijn, is die van een generatie die ik niet ken. Het is zo fascinerend om te zien hoe hij met snelheid (ha, dat bedoelde ik niet als grap!) carrière maakt.”

“Dit gaat misschien heel soft klinken, maar aan het einde denk ik toch, of je nou thuis bent bij Angela of bij Snelle, we zijn allemaal met hetzelfde bezig. Ja we hebben werk, maar we willen allemaal een thuis hebben, een fijne plek. In dit programma proberen wij dat te laten zien, wie deze mensen nu allemaal ‘gewoon thuis’ zijn.”

Jim Bakkum en Art Rooijakkers in de eerste uitzending

Nieuwe plannen

Mocht er een seizoen 3 komen, bij wie wil je dan wel eens op bezoek?

“Ik was heel benieuwd naar het gezin bij Constantijn en Laurentien. Met hun dochter Eloise, die eigenlijk een soort social media-ster is, Laurentien die zich inzet in allerlei manieren voor een betere maatschappij. Ik ben heel benieuwd hoe dat er daar thuis aan toegaat. Het lijkt net een generatieoverdracht. Wie weet, misschien ooit.”

En dan komt nu toch de brandende vraag: Ben je toevallig druk bezig geweest met het nieuwe oud-kandidaten seizoen van Wie is de Mol, dat aankomende zaterdag weer op tv komt?

“Ja ik ben de Mol, die primeur heb je! Nee sorry, daar kan ik helaas geen uitspraken over doen.”

Rooijakkers over de vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4. 

Wil je weten wat er nog meer op tv is in september? Bekijk dan onze maandelijkse kijklijst hier. De lijst met Netflix-releases voor september is ook bekend. Check ‘m hier!

Lees verder