Ik Vertrek-kijkers snappen er niks van: ‘Ben ik nou gek?'

Vanavond volgde Ik Vertrek de familie Wagemans. Steven, Loes en hun tweeling brengen het er verbazingwekkend goed van af. Toch bleven kijkers met één grote vraag zitten…

Ik Vertrek Steven Loes Riff Pip Wagemans

Steven en Loes Wagemans willen samen met hun tweeling, Riff en Pip, een nieuw bestaan opbouwen in Spanje. Veel verder gaat hun plan echter niet… Het stel heeft geen idee wat ze precies willen doen in Spanje. Toch zeggen ze hun baan op, verkopen ze hun huis en verbouwen ze een oude bestelbus tot camper. Ondanks hun gebrek aan concrete plannen, verloopt hun avontuur echter verbazingwekkend goed!

Hoe zit dat?

Er wordt druk geklust aan de appartementen, er is genoeg geld voor de verbouwing en de eerste gast wordt heel netjes ontvangen! Veel Twitteraars zitten vol bewondering te kijken. Nee, die Ik Vertrek-bingokaart komt vandaag niet vol. Wat hen echter wel opvalt, is het feit dat Riff en Pip niet op dezelfde dag jarig zijn. Het was toch een tweeling? Hoe zit dat precies? De verbazing is groot!

Tekst gaat verder onder de tweets.

Mysterieuze Ik Vertrek-tweeling

Op Facebook vragen kijkers zich hardop af waarom tweeling Riff en Pip niet tegelijk hun verjaardag vieren. Het antwoord op de brandende vraag komt van Steven en Loes zelf! Hoewel je verwacht dat een tweeling op dezelfde datum geboren wordt, hoeft dat niet per se zo te zijn. Als de bevalling laat in de avond is kan het zo een dag schelen.

Op Facebook laat het stel weten dat er zelfs twee dagen tussen de geboortes van Riff en Pip zitten. "Dus nee, Riff had geen straf toen Pip jarig was!" Ergens is het natuurlijk ook wel fijn voor Riff en Pip dat ze elk hun eigen verjaardagsfeestje hebben.

Tot slot nog even een update: Loes en Steven zijn nog aan het verbouwen. Ze hopen in het voorjaar klaar te zijn. Wel komen er al geregeld gasten langs. En nog belangrijker: het gezin voelt zich helemaal thuis in Spanje!

Ik Vertrek zie je elke zaterdag rond 21.40 uur op NPO 1.