Rob Goossens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens
Opinie

Rob Goossens: 'Ik Hou van Holland mag naar tv-kerkhof als Rob Kemps flopt'

|
|

Laatste update:

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

We kunnen inmiddels aftellen naar de terugkeer van Linda de Mol op televisie en natuurlijk ben ik erg benieuwd naar haar nieuwe dramaserie. Maar waar ik nog meer naar uitkijk, is naar Ik Hou van Holland. Dat wordt dit jaar voor de verandering niet door Linda maar door Rob Kemps gepresenteerd.

Sfeermaker

Volgens mij is dat een uitstekende zet. “Ik kan niet dansen, ik kan niet zingen, maar ik weet wel hoe ik een tent moet afbreken”, zei Rob Kemps toen ik hem eens vroeg waarom hij de muziek van Snollebollekes eigenlijk niet zelf heeft ingezongen. Mijn idee was dat ik hem zou ontmaskeren, maar al snel was duidelijk dat er weinig te ontmaskeren viel: Kemps is slechts de frontman die het belangrijkste ingrediënt toevoegt aan de succesvolle feestformule: sfeer maken.

Talent gezocht

De televisiekijker heeft van dat talent nog weinig mogen merken. In De Slimste Mens en Chansons liet hij zich juist van zijn inhoudelijke kant zien. Spelshow The Wheel was meer geschikt om de entertainer Kemps aan het werk te zien, maar daar vergat SBS6 dan weer publiek voor uit te nodigen. Het gevolg: een onnodig hard schreeuwende presentator in een galmend decor. Geen wonder dat dat flopte. 

Met een gebrek aan publiek kampt zijn nieuwe programma Ik Hou van Holland (IHvH) zeker niet. Waar het wel al een tijdje aan schort, is pit. RTL4 verving het programma al in 2017 door Oh, Wat een Jaar! omdat men vond dat de formule was uitgewerkt. Dat het toch weer op tv verscheen, is om de simpele reden dat Linda de Mol Oh, Wat een Jaar! moest achterlaten bij RTL4 toen ze overstapte naar SBS6. En bij het ondersteboven houden van de prullenbak vond SBS6 dus IHvH terug.

Ik Hou van Holland

Het programma waar Nederland op zaterdagavond voor thuisbleef, was het eigenlijk al niet meer bij het stoppen op RTL4. Dat is het ondanks aardige kijkcijfers op SBS6 ook niet meer geworden en het zou erg flauw zijn om daar Linda de Mol de schuld van te geven. Maar als je het dan toch een jaartje moet doen zonder haar, dan zou ik zelf ook zijn gegaan voor een heel ander type presentator om te kijken of dát werkt. Iemand die weet hoe je de tent afbreekt en ook niet bang is om het servies een keer op de grond te laten vallen. Iemand als Rob Kemps, dus.

Experiment

De grootste valkuil is dat Kemps er toch te voorzichtig mee zal omgaan, omdat Linda de Mol het stokje volgend jaar weer moet overnemen. Wat mij betreft komt het zover helemaal niet. Flopt het experiment met de Snollebollekes-voorman, dan mag het programma definitief naar het tv-kerkhof. Blaast Kemps het wél nieuw leven in, dan zou ik het zonde vinden om hem van het programma af te halen. En dan heeft Linda haar handen vrij voor een nieuwe hit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder