Hugh Grant onder vuur om ongemakkelijk interview bij de Oscars

Hugh Grant is een gortdroge Engelsman. Dus als iemand hem in zijn ogen onnozele vragen stelt, dan geeft hij ook onnozel antwoord. Alleen komt hem dat nu op veel kritiek te staan. "Wat een eikel!"

Andie MacDowell en Hugh Grant bij de Oscars

De rode of in dit geval champagnekleurige loper bij de Oscars staat nou niet echt bekend als de plek waar hoogdravende interviews worden afgenomen. Als model en gelegenheidsinterviewer Ashley Graham Love Actually-acteur Hugh Grant voor d'r microfoon krijgt, loopt dat niet helemaal zoals ze hoopte. De acteur is weer lekker ongemakkelijk, precies zoals we 'm kennen.

Het bewuste interview:

De tekst gaat verder onder de video

Vanity Fair

Als Ashley aan hem vraagt waarom hij enthousiast is over de Oscars gaat het al mis. Hij vergelijkt het hele festijn met Vanity Fair, het literaire feuilleton uit de negentiende eeuw van William Thackeray. Alleen Ashley lijkt te denken dat hij het heeft over het gelijknamige tijdschrift, die ook een beroemde Oscar-party organiseren, direct na afloop van de uitreiking.

Anonieme kleermaker

Dan volgt de meest geijkte vraag die wordt gesteld bij de rode loper: 'wat draag je?'. Ook daarop heeft Hugh geen enkele zin om normaal antwoord te geven. Dus hij antwoordt simpelweg "mijn pak". Maar moedig stoeit Ashley door, dus ze vraagt nog eens wie het ontworpen heeft, in de hoop dat hij iets van Hugo Boss of Armani antwoordt. Maar Hugh laat zich niet kennen en houdt voet bij stuk. "Ik weet niet hoe mijn kleermaker heet."

Felle kritiek

Het enorm ongemakkelijke interview komt Hugh op grote kritiek te staan. Veel kijkers vinde het onbeschoft en dat hij zich als een enorme eikel gedragen heeft. Daarentegen oogst Ashley wel veel lof om haar houding. Ze bleef rustig en ploeterde gewoon door in het gesprek dat er bepaald niet beter op werd.

Lolbroek

Later op het podium heeft Hugh wel flink de lachers op z'n hand, als hij samen met zijn Four Weddings and a Funeral-tegenspeelster Andie MacDowell een Oscar mag uitreiken. Hij benadrukt wat het belang is van een goede huidverzorging. Want terwijl Andie er nog altijd fantastisch uitziet na al die jaren, ziet hij er intussen uit als een 'scrotum'.

Kill them with kindness

In een straatinterview met TMZ laat Ashley weten dat ze het devies van haar moeder besloot te volgen. "Kill them with kindness". Al valt het te betwijfelen of Hugh Grant het gevoel heeft dat hij als verliezer uit de strijd is gekomen.

Het TMZ-fragment: