Cornona Zombies

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cornona Zombies

Dat is snel: Horrorstudio kondigt Corona Zombies aan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Exploitationfilms worden ze wel genoemd: snel in elkaar gedraaide B-films die een slaatje proberen te slaan uit de actualiteit. Dat geldt zeker voor Corona Zombies, geproduceerd door Full Moon Pictures. Zoals de titel al weggeeft, hoef je hier geen smaakvol en integer docudrama te verwachten over de uitbraak van het coronavirus. Geen wonder, deze horrorstudio tekende eerder voor veelzeggende titels als Puppet Master vs. Demonic Toys, The Dead Hate the Living en Gingerdead Man 2: Passion of the Crust!

Too soon?

Je kunt misschien twisten over de timing van Corona Zombies (het klinkt als een typisch gevalletje ‘too soon’), maar je kunt de makers in ieder geval niet beschuldigen van luiheid. Deze horrorfilm verschijnt namelijk al op 10 april op verschillende streamingsites in Amerika. Dat betekent dat de medewerkers van Full Moon Pictures flink hebben moeten overwerken om deze film zo snel mogelijk af te krijgen. En schijnbaar is het nog niet eens zover, want een eerste trailer moet nog verschijnen.

Kritiek

Hoewel iedereen het erover eens zal zijn dat dit niet de meest frisse inhaker is, zit er in dit haastwerkje stiekem toch nog een serieuze boodschap verstopt. De virusuitbraak in Corona Zombies is namelijk vooral de schuld van overheidsinstanties die te laat reageren. Waar hebben we die kritiek nou toch eerder gehoord?

Lees verder