Hollywood-legende Burt Reynolds overleden

Veronica Superguide logo
Hollywood-legende Burt Reynolds overleden

Hollywood-legende Burt Reynolds overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Filmster Burt Reynolds is vandaag overleden. De legendarische acteur is 82 jaar oud geworden.

Snor

Zojuist is bekend geworden dat Burt Reynolds op 82-jarige leeftijd is overleden in een ziekenhuis in Florida. De charismatische Hollywood-ster brak door in de jaren 70 met de thriller Deliverance als de zakenman Lewis. Daarna speelde hij vooral in luchtige actiekomedies als Smokey and the Bandit en The Cannonball Run als rebelse racefreak. Met zijn kwajongensuitstraling, stralende glimlach en imposante snor was de charismatische acteur geknipt voor dit soort rollen.

Comeback

In de jaren 80 en 90 speelde Reynolds vooral in niet al te gedenkwaardige actiefilms die direct op video of dvd verschenen. Maar in 1997 maakte hij een indrukwekkende comeback in Boogie Nights. In deze film van Paul Thomas Anderson speelde de Reynolds de sleazy pornoproducent Jack Horner. Deze rol leverde hem zijn eerste Oscar-nominatie en een Golden Globe op. In zijn laatste levensjaar werkte hij samen met Quentin Tarantino aan de thriller Once Upon a Time in Hollywood. Die zal volgend jaar in de bioscopen verschijnen.

Op Twitter reageerden veel Hollywood-collega’s op het treurige nieuws, waaronder Arnold Schwarzenegger, Kevin Smith en Wesley Snipes.

Lees verder