Hoe is het nu met Laurens en Brigitte uit Ik Vertrek?

Als er een programma bestond met de titel Ik Vertrek, Ik Kom Terug en Ik Vertrek Wéér, dan zouden Brigitte en Laurens daar beslist in moeten zitten. Het Haarlemse stel uit, inderdaad, Ik Vertrek, heeft meer comebacks op z’n naam dan Heintje Davids. 

Laurens en Brigitte zitten weer eens in Ik Vertrek!
© Avrotros

Laurens en Brigitte lijken inmiddels wel een abonnement op deelnames aan Ik Vertrek te hebben. “We zijn begonnen in Frankrijk, gingen terug naar Nederland, kochten een boerderijtje in Duitsland, gingen deels terug naar Nederland, vertrokken toen naar een prachtplek in Spanje en runnen inmiddels een bedrijf in Kollumerzwaag”, praat yogalerares Brigitte ons bij.

Lachen om flutkettingzaag

Meedoen aan Ik Vertrek levert veel publiciteit op, maar regelmatig staan de deelnemers ook voor jokerMalafide aannemers, het hebben van twee linkerhanden en een gebrek aan voorbereiding werken in het programma regelmatig op de lachspieren. Volgens Brigitte hoort dat er nu eenmaal bij. “Ach, vaak gaan dingen anders dan gepland en moet je gewoon inspelen op de situatie”, zegt Brigitte. “Al met al hebben we goede reclame kunnen maken voor onze ondernemingen. En dat is toch vooral waarom je meedoet aan Ik Vertrek. Zelf keken we er trouwens ook met plezier naar. Het was altijd weer een verrassing wat ze er met wat knip- en plakwerk van hadden gemaakt.”

De tekst gaat verder onder het fragment van Ik Vertrek

“Die elektrische kettingzaag van € 17,50”, antwoordt Laurens op de vraag wat het hoogtepunt was van hun beider tv-optreden. “Ja, ik dacht aanvankelijk dat het een flut­apparaat was, maar ik wist gewoon niet dat je de veiligheidshendel naar je toe moet trekken. Ik word er nog steeds op aangesproken, haha.” 

Herdershond

Ik Vertrek zorgde ervoor dat Brigitte toch even moest wennen aan haar plotselinge beroemdheid. “Normaal maakt het me niets uit wat ik aan heb, toen hield ik daar toch rekening mee. Ik hield mezelf ook steeds voor dat ik niet zomaar de deur uit moest gaan, maar wel eerst even een borstel door m’n haar moest halen.”

Als de Friese camping het óók niet helemaal is, dan heeft Brigitte alweer een reserveplan. “Mochten we de camping gaan verkopen, dan wil ik graag een liefdadigheidsstichting oprichten waarmee we echt ter plekke kunnen helpen. Ik geloof niet in goede doelen waarbij veel geld bij organisaties blijft hangen. Ik geloof in vrachtwagens vullen met bouwmaterialen en zelf met een groep gaan bouwen. Waterputten maken waar nodig en, bijvoorbeeld, castratieprojecten opzetten voor de straathonden. Een naam hebben we al. Stichting Zelah, ter ere van onze geweldige herdershond.” 

Je ziet de nieuwe aflevering van Ik Vertrek op zaterdag 20 mei, op NPO 1 vanaf 20.30 uur. In dezelfde aflevering nemen we weer een kijkje bij Marc en Madelon. Marc was nota bene zelf programmamanager van Ik Vertrek, maar het stel liep met open ogen in de ene valkuil na de andere!

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!