Dani van Velthoven, aka Dany, in The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dani van Velthoven, aka Dany, in The Voice of Holland
The Voice

Hoe gaat het nu met The Voice-winnaar Dany?

|
|

Laatste update:

Het voelt als een eeuwigheid geleden door de welbekende The Voice of Holland-beerput, maar Dani van Velthoven (22), aka Dany, is nog altijd de huidige winnaar van TVOH. Hoe gaat het nu met de zanger, die door een hartverscheurend moeilijke periode ging?

Dany en zijn engelenstem maakten meteen al een gigantische indruk bij de Blind Auditions. Onder begeleiding van coach en mentor Anouk ging de zanger steeds lekkerder, met als hoogtepunt een geweldige finale die hij ook nog won. Wat Dany toen nog niet wist, is dat zijn leven een ontzettend tragische wending ging nemen. 

Overleden vriend

Niet lang na de Voice-winst sloeg het noodlot toe. Dany's grote liefde Azad, die de Voice-kijkers meerdere keren voorbij zagen komen, stapte uit het leven. “Deze week is de donkerste van mijn hele leven”, liet hij toentertijd weten in een emotionele Insta-post. Een tijdje later bleek dat zijn coach Anouk ook écht een coach is, ook na het programma. Ze regelde namelijk een psycholoog voor Dany en betaalde 'm ook. Deze ontzettend tragische gebeurtenis wist Dany om te zetten in een krachtig nummer over mentale gezondheid, genaamd Fragile.

Onlangs vertelde Dany wat meer over deze periode in een interview met Özcan Akyol, in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie. Zijn belangrijkste advies? Schaam je niet om bij anderen aan te kloppen als je even niet zo lekker gaat.

Na The Voice of Holland

The Voice-kijkers weten ook: het is niet automatisch zo dat iedere winnaar na de finale ook echt in the picture blijft. Dat merkte Dany ook, zo gaf hij eerder deze maand toe in een interview met Grazia. Dat hij in die periode geen manager had en er een wereldwijde pandemie gaande was, hielp natuurlijk ook niet mee. "Ik dacht altijd dat mensen in de rij staan om je te helpen als je The Voice wint, maar begeleiding was er niet echt, dus ik heb alles zelf moeten fiksen. In de tussentijd heb ik vooral heel veel op mijn kamer zitten schrijven."

Voice-winnaar Dany in 2022

Anno 2022 gaat het alweer veel beter met Dany, die genoeg dromen heeft op muziekgebied en erg lekker gaat. Zo bracht hij laatst een eigen, Nederlandstalig nummer uit, 'Het Komt Goed'. "Ik zou heel graag een internationale carrière willen; het lijkt me heel vet als iedereen over de hele wereld mijn muziek luistert. Al blijf ik ook gewoon nummers in het Nederlands maken", legt hij uit in Grazia. Het Eurovisie Songfestival, waar hij dit jaar al een nummer voor indiende bij de Nederlandse selectiecommissie, blijft ook een droom. "Maar nu ben ik daar nog een te jonge artiest voor, ik wil echt de tijd nemen om te groeien en het te doen zoals ik dat wil."

Platinum plaat

Dany's doelen zijn groots: "Ik droom van meedoen aan Beste Zangers en Expeditie Robinson. En ik heb aan het Lucia Marthas Institute gestudeerd, dus ik wil ook nog acteren en dansen. Maar mijn eerste doel is een gouden of platinum plaat, dat hoop ik binnen een jaar te bereiken."

De Voice-winnaar is vastberaden om géén talentenjachteendagsvlieg te worden en mikt op een langdurige carriére in de entertainmentindustrie. "Ik heb pas twee procent laten zien… er gaat nog veel meer komen!"

Lees verder