Big Brother 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Big Brother 2022

Hoe betalen de Big Brother-kandidaten toch hun rekeningen?

|
|

Laatste update:

Als Big Brother-kandidaat kun je zomaar 100 dagen van huis zijn, maar eh... je rekeningen - huur, hypotheek, you name it - lopen natuurlijk gewoon door. Hoe zorgen de deelnemers ervoor dat ze niet blut en bankroet het reality-huis uit gaan? Daar is een oplossing voor, zo blijkt!

Big Brother 2022 ging eergisteren knallend en zeker niet onbesproken van start. Kijkers van de RTL-realityshow ergerden zich kapot aan de stem van Big Brother, die we ook nog eens moeilijk konden verstaan. Dat laatste is trouwens erg snel gefixt door RTL. Anyway: bij NU.nl ontstond gelijk een interessante vraag: hoe betalen de deelnemers eigenlijk hun rekeningen nu ze niet thuis zijn en geen contact mogen hebben met de buitenwereld?

Ze kunnen dan wel een flinke geldprijs winnen, maar een huisbaas of een bank gaat natuurlijk niet 100 dagen op je zitten te wachten (met het risico dat je er alsnog eerder uitvliegt). 

Zo betalen Big Brother-kandidaten hun rekeningen 

De site besloot uit te zoeken hoe het zit met de kandidaten en hun financiën. Wat blijkt? We hoeven ons absoluut geen zorgen te maken. Als ze het huis verlaten, zijn ze niet opeens dak- en werkloos en hoeven ze ook geen stapels rekeningen, betalingsherinneringen en aanmaningen te verwachten. Producent Endemol zorgt namelijk voor een dagvergoeding. "Daarmee kunnen de huidige deelnemers en de kandidaten die op een later moment instappen gewoon de rekeningen blijven betalen", aldus NU.nl.

Hoe zit het met je werk?

Als deelnemer laat je ook - misschien wel de volle 100 dagen - je werk even voor wat het is. Als je een baan hebt, tenminste. Best wel een dingetje, maar volgens RTL konden alle deelnemers dit zelf oplossen. De ene kandidaat kon het bijvoorbeeld opvangen door flink wat overgebleven vakantiedagen in te zetten. En weer een andere kandidaat ging met onbetaald verlof om maar zo lang mogelijk in Big Brother te kunnen blijven.

Big Brother 2022 is dagelijks om 20:30 uur te zien op RTL 5. Tussendoor kijk je 24/7 live via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder