• Beau

Hilariteit bij Beau om studenten met schurft

Hilariteit bij Beau als het over schurft gaat

Misschien komt het door de naam, of doordat het vooral onder studenten heerst, maar schurft vinden we best grappig. Zo ook bij Beau, die drie studenten te gast had die het gehad hebben.

Zodra Beau over het onderwerp begint te praten beginnen de mensen in het publiek al te lachen. Schurft is namelijk best een grappige plaag. Ok, niet echt voor de mensen die het hebben. Maar kennelijk wel voor de mensen die het verhaal aanhoren. Als het beestje (de schurftmijt) in beeld komt die schurft veroorzaakt beginnen mensen ook alweer te lachen. “Het lijkt wel een kies met tanden en haar”, zegt tafelgast Tijl Beckand. “Een rotte kies”.

Studentenplaag

De schurftmijt heeft het namelijk maar druk met al die studenten in Nederland, die het feestelijk aan elkaar doorgeven. Want je geeft ‘m namelijk door via intensief lichamelijk contact. En ja, dat is ook al grappig natuurlijk. Het beestje maakt kennelijk gangetjes in de huid, waardoor er een hele nare uitslag en vooral ook jeuk ontstaat. En bij sommige mensen is dat zo erg, dat ze er mentaal aan onder doorgaan. Gelukkig heeft de redactie van Beau drie studenten kunnen vinden die bereid waren er over te praten.

De schurftmijt die schurft veroorzaakt, vooral onder studenten.
© RTL

De schurftmijt, of kies met haar en tanden. Het beestje is een ware plaag onder studenten.

TikTokcorpsbal

De drie schurftslachtoffers vertellen openhartig over hun ervaring met de schurftmijt. Zoals Cato, die het zelfs drie keer gehad heeft. Maar als Charlie, die naast Cato zit begint te krabben, wordt Beau ook wat nerveus. Weer iedereen lachen. Gelukkig heeft ze het nu niet meer, maar vorig jaar had ze het wel vijf maanden lang.

TikTok-corpsbal Gabriel Matser spant echter de kroon, want hij kreeg vier keer bezoek van het nare beestje. Hij is dan ook een ervaringsdeskundige die door Beau al Dr. Gabriel genoemd wordt. Hij kreeg samen met z’n hele studentenhuis in Utrecht last van schurft. Op zijn populaire TikTokkanaal besprak hij het in geuren en kleuren, tot groot plezier van Beau, die zo'n beetje dezelfde kakkertongval heeft als Gabriel. Mensen thuis beleefden er ook lol aan.

 

Overigens bleek het onderwerp zelf ook besmettelijk, want bij Op1 ging het op hetzelfde moment ook over schurft.

Beau zie je elke werkdag rond 22.00 uur op RTL 4.