Het Sinterklaasjournaal begint, maar Pieten blijven nog even geheim

Door Redactie
Het Sinterklaasjournaal begint, maar Pieten blijven nog even geheim

Hoe zien de pieten in het Sinterklaasjournaal er dit jaar uit? Hoewel er de afgelopen tijd al druk werd gespeculeerd, moeten we nog even geduld hebben. Pas na drie afleveringen wordt de verhaallijn duidelijk en dus ook hoe Piet eruit gaat zien.

Dit heeft NTR-woordvoerder Vos laten weten. De omroep wilde, net als voorgaande jaren, vooraf niet ingaan op het uiterlijk van de hulpjes van Sinterklaas.

Intocht van Sinterklaas

De goedheiligman komt zaterdag aan in ons land aan. Dit keer is het de beurt aan Maassluis om de sint en zijn gevolg officieel te verwelkomen. De landelijke intocht is te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, dat wederom wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Pieten stappen op

Dit jaar vertrokken een aantal pieten, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Hoofdpiet Erik van Muiswinkel op, net als Pietje Paniek Jochem Myjer en Dolores Leeuwin. Van Muiswinkel had gehoopt dat de zwarte kleur van de Pieten in het Sinterklaasjournaal sneller zou veranderen.

RTL maakte al wel eerder bekend dit jaar Zwarte Piet in de ban te doen en over te stappen op de schoorsteenpiet. 

Het Sinterklaasjournaal start vanavond om 18:00 op NPO Zapp. Vorig jaar keken ruim 1,2 miljoen kijkers naar de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal.