Het Onbekende: kijkers opgelucht door déze eliminatie!

In de eerste aflevering van Het Onbekende viel musical-actrice Pia Douwes totaal onterecht af! Kon Iris, die juist bij veel mensen irritatie opwekte, de tweede aflevering doorstaan?

Het Onbekende
© RTL

De teams moesten een reis afleggen, en en de onbekende Nederlanders deden dat wat vlotter dan de BN’ers. Iris produceerde in Het Onbekende voornamelijk geluid, en dat leverde irritatie op bij kijkers én haar teamgenoten.

Is Iris de sjaak?

Iris probeerde de andere BN’ers ervan te overtuigen dat ze misschien niet moesten stemmen over welk teamlid naar huis ging. De rest reageerde daar een beetje terughoudend op… alsof ze eigenlijk van plan waren om Iris eruit te stemmen! Ronald Mulder en (vooral) Mischa Blok wilden er niet van weten: “Misschien zijn we gewoon niet toe aan dit gesprek.”

Boven Iris’ hoofd pakten zich dus donkere wolken samen, tot vreugde van sommige kijkers. Ze vonden haar enthousiasme soms erg leuk, maar niet de hele tijd! ‘Zit er geen uitknop op die mevrouw?’, was een veelvoorkomende vraag.

‘Iris praat een beetje veel’

Het Onbekende gooide natuurlijk weer een onverwacht element in de eliminatie. De onbekende Nederlanders kozen hun afvaller door een spelletje ‘ezeltje prik’ te spelen. Nikta en Ricky deden dit oerhallondse spelletje het slechtste, dus moest de rest van het team kiezen wie van de twee Het Onbekende verliet. Nikta trok aan het langste eind, dus Ricky moest het spel verlaten. Jammer, maar Ricky stond er verder enorm nuchter in. “Het is niets persoonlijks: het spel moet gespeeld worden. Ik heb dat het hardste geroepen.”

In het BN’er-team stemde Arno Kantelberg op Iris, net als Mischa. Mischa vond dat de schilder “het team een beetje ophield.” Iris - de schat - stemde juist op Mischa omdat ze zo’n sterke kandidaat was. Dat was óók de reden dat Ronald Mulder juist op Arno stemde. Freek Bartels noemde Iris “de zwakste schakel in de groep” en Steven Kazan vatte zijn motivatie kort samen: “Iris praat een beetje veel.” Vorige aflevering overleefde Iris nog met veel geluk, omdat het lot besliste dat Pia Douwes afviel. Zodra de BN’ers de kans kregen dumpten ze Iris alsnog.

De schilderes beaamde dat ze eigenlijk al bang was voor deze uitkomst. “Dit was mijn grootste angst. Een groep gaat mij eruit stemmen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje in shock ben. Ik vind het jammer!”

Het Onbekende

Het nieuwe programma met Renze Klamer is nog geen megasucces, maar vanavond zagen we nog maar de tweede aflevering. Kijkers genoten vooral van de beelden uit het prachtige Slovenië, en de opdrachten namen ze voor kennisgeving aan. De spannende stemrondes vallen wél in de smaak, en die worden de komende weken alleen nog maar heftiger nu de zwakkere kandidaten het veld ruimen.

Je ziet Het Onbekende elke vrijdag op RTL 4, vanaf 20.00 uur.