Het laatste seizoen van Game of Thrones komt later uit dan we dachten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Het laatste seizoen van Game of Thrones komt later uit dan we dachten

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt later uit dan we dachten

|
|

Laatste update:

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones heeft nog geen officiële releasedatum. Maar een loslippige special effects-medewerker schijnt nieuw licht op de zaak!

Volgend jaar verschijnt het achtste (en laatste) seizoen van Game of Thrones. Maar HBO houdt zijn lippen tot nu toe stijf op elkaar over de exacte releasedatum. Dat geldt echter niet voor de cast en crew van de fantasyserie! Maisie ‘Arya’ Williams praatte vorig jaar haar mond voorbij toen ze vertelde dat het nieuwe seizoen in april 2019 van start gaat. Maar volgens Joe Bauer, die de speciale effecten van Game of Thrones overziet, moeten we nog langer geduld hebben! In een interview zegt hij: “We zijn net begonnen met de speciale effecten voor het achtste seizoen. Daar zijn we nog wel tot mei volgend jaar mee bezig.”

Deadline

Daarnaast vertelde Bauer dat zijn team pas in 2020 in aanmerking komt voor een eventuele Emmy-nominatie. Dit betekent dat ze de deadline niet gaan halen voor de nominaties van volgend jaar. Die deadline sluit op 31 mei en dan moet het grootste deel van de zes geplande afleveringen te zien zijn geweest om in aanmerking te komen voor de televisieprijs. Aangezien die deadline volgens Bauer niet gehaald wordt, ligt het voor de hand dat het nieuwe seizoen op zijn vroegst in mei te zien zal zijn.

Vannacht gaf HBO op Twitter een voorproefje van het nieuwe televisieseizoen, met onder meer Game of Thrones en redactiefavorieten The Deuce en Barry!

Lees verder