Henry van Loon en Jelka van Houten

Veronica Superguide logo
Henry van Loon en Jelka van Houten

Henry van Loon slaat terug na heftige kritiek op genderneutrale opvoeding

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Acteur en comedian Henry van Loon heeft van zich laten horen nadat hij en vriendin Jelka van Houten de meest verschrikkelijke haatreacties over zich heen kregen. En dat allemaal omdat Jelka had gezegd dat ze hun aanstaande baby'tje genderneutraal gaan opvoeden.

Het ontketende een storm aan haat en nijd. Mensen scandeerden op een gegeven moment zelfs "kindermishandeling!". Henry, volgende week nog één keer te zien in Zomer Promenade (niet de echte), laat op Insta enkele van die haatreacties zien. "Hahahaha, ons kind mag zelf bepalen of het een jurk aan wil. Of het een roze jas of een blauwe trui aan wil, of op ballet of voetbal wil, that’s all", schrijft hij erbij. 

Genderneutraal opvoeden

Zo is Henry namelijk zelf ook opgevoed, geeft hij aan. Vervolgens somt hij - om toekomstige ophef te voorkomen - op wat zijn standpunten zijn in andere hete maatschappelijke hangijzers. Hij is anti Zwarte Piet, pro-LGBTQ, tegen racisme en: "ik ben mij bewust van mijn white privilege en ik ben een feminist". "Nou, als je nu denkt: 'Nu vind ik Henry niet meer leuk.' Mooi, breng je kaartjes voor de show maar terug, alles is uitverkocht namelijk en dan kan ik er andere mensen blij mee maken. ??"

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Shownieuws

    Jelka onthult ondertussen dat ze er eigenlijk een beetje is ingeluisd door Shownieuws, dat haar tijdens een pers-momentje een roze en blauwe rompertje wilde geven om zo sneaky achter het geslacht van hun baby'tje te komen. Jelka reageerde vervolgens cynisch, zo vertelt ze zelf, met de opmerking dat ze het kindje genderneutraal gaan opvoeden. Vervolgens barstte de spreekwoordelijke hel los. Zie hieronder ook de reacties van Jelka!

    Henry van Loon slaat terug na heftige kritiek op genderneutrale opvoeding

    Lees verder