Henny Huisman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henny Huisman

Henny Huisman (67) heeft eerste filmhoofdrol te pakken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al heeft Henny Huisman inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, toch denkt hij nog lang niet aan stoppen. Integendeel, het TV-icoon slaat op zijn oude dag een nieuwe weg in: de 67-jarige BN'er heeft een contract getekend voor zijn eerste filmhoofdrol.

“Hollywood Henny Huisman”

De Telegraaf maakte het goede nieuws bekend en doopte de Soundmixshow-ster ook meteen maar even om tot ‘Hollywood Henny Huisman’. De film in kwestie wordt een misdaadkomedie die Who the fuck is Henny Huisman? zal heten. Met zo'n titel denk je misschien dat Hennie in zijn eerste hoofdrol gewoon zichzelf speelt, maar dat is niet het geval. Huisman gaat een Italiaanse maffiabaas spelen, die plastische chirurgie ondergaat om onherkenbaar te worden voor zijn vijanden. Alleen maakt de chirurg een cruciale fout: in plaats van de gangster het gezicht van Michiel Huisman te geven, waar deze om gevraagd had, geeft hij de misdaadbaas het gezicht van Hennie Huisman. Vanzelfsprekend vinden wij dit Face/Off-achtige plot nu al fantastisch, jullie toch ook zeker?

New Kids-achtige film

Volgens producent Lucio Messercola moet het een New Kids-achtige film worden. Messercola gaf aan aangenaam verrast te zijn dat Huisman het idee van de film wel zag zitten: “Laten we eerlijk zijn, dit type film ligt niet echt in de lijn van programma’s en series die hij in zijn carrière gemaakt heeft, dus ik hield er rekening mee dat dit bizarre idee misschien een stap te ver zou zijn. Hij stond er echter toch voor open.” Wanneer Who the fuck is Henny Huisman? in de bioscopen gaat draaien is nog niet bekend, wie er verder in gaat meespelen evenmin. Wij popelen echter nu al van ongeduld.

Lees verder