'Helen Helmink' nog steeds verbolgen over GTST-ontslag

Veronica Superguide logo
'Helen Helmink' nog steeds verbolgen over GTST-ontslag

'Helen Helmink' nog steeds verbolgen over GTST-ontslag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Bruni Heinke begrijpt niet waarom andere GTST-oudgedienden een comeback in de soap hebben gekregen, en zij maar geen nieuwe kans krijgt.

Bruni was "stomverbaasd"

Twintig jaar na dato heeft Bruni Heinke nog altijd moeite met haar vervelende vertrek uit Goede tijden, slechte tijden. Dat vertelt de 76-jarige actrice, die van 1992 tot 1997 de rol van Helen Helmink vertolkte, aan Story. Bruni was destijds "stomverbaasd" over haar ontslag, "vooral verbaasd omdat Olga Madsen, 'de moeder van GTST', en Joop van den Ende eerder nog zo lovend over mij waren geweest. Zij wilden mij in de serie houden. Maar Johan Nijenhuis was erbij gehaald en hij besloot in zijn eentje dat er geen plek meer voor mij was."

Terugkeer

Bruni zegt dat ze met stijgende verbazing toekijkt hoe andere acteurs van vroeger wél terugkeren in GTST. "Ik denk dan: waarom zou ik niet terug kunnen komen?" Ze heeft de schrijvers van de soap zelfs brieven gestuurd om te vragen om de terugkeer van Helen Helmink. "Het personage is immers niet dood. Helen emigreerde destijds naar Canada. Ik stelde voor dat Helen een moord gepleegd zou kunnen hebben, die ze angstvallig geheim probeert te houden. Omdat niemand dat van Helen verwacht, lijkt mij dat persoonlijk een spannende verhaallijn."

Bruni Heinke speelde tien jaar geleden in de dramaserie Koning van de Maas van RTV Rijnmond, waarin ook rollen voor Loes Luca en Frédérique Spigt waren. Sindsdien lijkt haar acteercarrière tot stilstand te zijn gekomen. Met of zonder GTST wensen we haar natuurlijk wel het allerbeste!

Lees verder