HBO komt met gratis Game of Thrones-spel voor smartphone

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
HBO komt met gratis Game of Thrones-spel voor smartphone

HBO komt met gratis Game of Thrones-spel voor smartphone

|
|

Laatste update:

HBO gaat samen met ontwikkelaar Behaviour Interactive een videogame ontwikkelen rondom hun hitserie Game of Thrones.

De twee partijen kondigden het nieuws aan via een gedeelde statement. Het gaat om een free-to-play strategiespel dat zich afspeelt in Westeros. Verdere details zijn nog niet bekend. 

'Unieke mogelijkheid'

Wie licht traumatische ervaringen heeft overgehouden aan andere ‘free-to-play’ games zoals Farmville, kan rustig ademhalen. Behaviour denkt met de game de kwaliteit van de serie te kunnen evenaren. “Het is een unieke mogelijkheid om te werken aan een merk dat wij als fans zeer respecteren”, aldus CEO Rémi Racine. De studio heeft zichzelf al eens bewezen met Fallout Shelter - wat goed ontvangen werd.

Meestwerk

Justines Jones, Creative Director bij Behaviour voegt daaraan toe: “Game of Thrones is een meesterwerk. We krijgen maar geen genoeg van de wereld, de karakters en de eindeloze mysteries en zijn hard bezig dit te vertalen naar een unieke ervaring voor de fans.” 

Game of Thrones

Game of Thrones is HBO’s meest succesvolle serie aller tijden. Volgend jaar wordt het laatste seizoen uitgezonden. De zender heeft al aangegeven meerdere spin-offs op de planning te hebben staan. 

Lees verder