Halloween is een doorslaand succes: sequel al zo goed als zeker

Halloween is een doorslaand succes: sequel al zo goed als zeker

Halloween richt momenteel een bloedbad aan in de bioscopen. De film leverde al zo’n 120 miljoen op, dus… er wordt al gepraat over een sequel!

Volgens schrijver Danny McBride zijn de gesprekken over een nieuwe Halloween-film al gaande, al is het nog in een pril stadium. Jason Blum, van productiehuis Blumhouse, zei eerder dit jaar al dat een sequel tot mogelijkheden behoorde, mits de nieuwe avonturen van Michael Myers aansloegen.

Nu Halloween in een week meer dan 120 miljoen dollar opleverde, en dan moet het Halloween-feest eigenlijk nog beginnen, lijkt de film nu al behoorlijk geslaagd. Zeker als je bedenkt dat de sequel minder dan 15 miljoen kostte.

Hallow€€n

McBride vertelde aan Deadline dat hij eigenlijk twee Halloween-films wilde pitchen, maar uiteindelijk besloot om dit niet te doen, om op safe te spelen. Wel is er al nagedacht over een mogelijk vervolg. Achteraf gezien had de dubbele pitch best gekund! Hoewel: 'David (Gordon Green, de regisseur, red.) kijken elkaar regelmatig aan, en dan denken we: 'stel je voor dat de film niet goed had uitgepakt. Dan waren we echt pineut. Ik ben enorm blij met de reacties van het publiek.'

De film is in de Verenigde Staten dus al een doorslaand succes, en dan moet hij in veel landen nog verschijnen! In Nederland kunnen we op 1 november gruwelen van Michael Myers gewelddadige uitspattingen.

Hebben jullie er zin an?