Kandidaten RuPauls Drag Race

Veronica Superguide logo
Kandidaten RuPauls Drag Race

Gerucht: ‘er komt een Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Eén van de meest geliefde programma's van de gay community (en ver daarbuiten), reality-afvalrace RuPaul's Drag Race, krijgt mogelijk een Nederlandse versie!

"Dit vertellen een aantal betrouwbare bronnen aan Shownieuws", aldus... juist: Shownieuws! De legendarische drag queen RuPaul, ooit fantastisch gepersifleerd in De TV Kantine, gaat in Drag Race op zoek naar de allerbeste queens. Deze mannen moeten playbacken, kostuums maken en acteren om zo hun skills te bewijzen. Allemaal omhuld met een heerlijke dosis shade.

Nederlandse versie

Het Emmy-winnende programma - ook te zien op Netflix - zou dus zomaar naar ons land kunnen komen. "De onderhandelingen over de rechten zijn nog in volle gang", aldus Shownieuws. "Ook is het nog onduidelijk of RuPaul zelf in het programma te zien zal zijn." Maar ook wáár het programma te zien zal zijn is nog niet duidelijk. In ieder geval niet op een Talpa-zender, is Shownieuws te weten gekomen.

Videoland

Mogelijk is Videoland - en dus RTL - ook nog een optie. "Als het op Videoland te zien is, is de kans aanwezig dat Fred van Leer het gaat presenteren. In de TV Kantine was hij al te zien in een persiflage op het programma." Daarnaast is er nóg een potentiële presentator. "Ook Diva Mayday is een goede optie. Zij liet vorig jaar al aan NU.nl weten dat ze op zoek was naar een productiehuis, al wist ze niet zeker of Nederland wel klaar was voor het programma." Er heeft zich vooralsnog géén zender gemeld die het gerucht kan bevestigen, dus nog even volhouden queens!

Lees verder