Georgina Verbaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Georgina Verbaan

Georgina Verbaan laat van zich horen na doodgeschoten chimpansees

|
|

Laatste update:

Klem-actrice Georgina Verbaan, een groot dierenliefhebster, heeft van zich laten horen nadat Dierenpark Amersfoort gisteren twee ontsnapte chimpansees doodschoot. "Zo erg dat ze doodgeschoten zijn. Eindelijk een middag vrij."

Door een menselijke fout konden twee chimps opeens uit hun verblijf lopen. De situatie was blijkbaar zo dreigend, dat de apen zijn gedood. "De twee mannelijke chimpansees vertoonden imponerend gedrag, wat voor een gevaarlijke situatie kon zorgen en daarom is er op dat moment de beslissing genomen om de chimpansees dood te schieten", zo meldde een woordvoerder eerder al aan NU.nl. Georgina kan er met haar hoofd niet bij...

'Eindelijk een middag vrij'

"Als je naar een dierentuin gaat moet je er gewoon mee akkoord zijn dat jij en/of je kinderen kunnen worden opgegeten of aangevallen door een wild dier", schreef ze gisteren op twitter. Haar dierenhart huilt. "Zo erg dat ze doodgeschoten zijn. Eindelijk een middag vrij."

Bijval

Onder haar volgers barst er een discussie los, maar ze krijgt ook de nodige bijval. "Ik vind het meer dan erg. Verdoving had toch ook gekund?", klinkt het in de reacties. "Absurd. En dierentuin verdedigt 't ook nog. Een vangnet, verdovingsspuit. Ja, niet makkelijk, maar dit is toch te gek?" Ook reageert Georgina op een ander, die zei: "Een volwassen chimpansee scheurt het vlees van je gezicht. Lachend." "Ja, weet ik", schrijft ze terug. "Dus denk goed na voor je naar binnen stapt."

Lees verder