Gemist: ‘Zwarte Zondag’ voor topfavorieten bij WK voetbal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: ‘Zwarte Zondag’ voor topfavorieten bij WK voetbal

Gemist: ‘Zwarte Zondag’ voor topfavorieten bij WK voetbal

|
|

Laatste update:

Een favorietenrol is niet altijd prettig. Op het WK voetbal begonnen wereldkampioen Duitsland en Brazilië sputterend aan het toernooi!

De start van het WK in Rusland is erg opvallend. Ook gisteren werden er een paar topfavorieten genadeloos afgeschminkt!

(Dra)mannschaft

Wereldkampioen Duitsland beleefde een valse start. Mexico was - door een goal van PSV’er Hirving Lozano - te sterk voor onze oosterburen.

De Duitsers hebben nog het geluk dat de andere tegenstanders in de poule geen wereldelftallen zijn. Normaal gesproken zou Die Mannschaft Zweden en Zuid-Korea vrij makkelijk de baas zijn. Aan de andere kant: dat verwachtte men van Mexico eigenlijk ook.

Geen samba

Brazilië leek Zwitserland een beetje te onderschatten; de spelers probeerden de Zwitsers uit de tent te lokken met individuele hoogstandjes. Erg irritant... zeker als je de wedstrijd daarna niet eens weet te winnen!

Het banaanschot van Coutinho zat er heerlijk in, maar de keiharde kopbal van Steven Zuber dreunt as we speak nog steeds na in Rio de Janeiro!

De topfavorieten hebben het een beetje moeilijk in Rusland. Spanje en Portugal kwamen niet verder dan een gelijkspel, hoewel ze natuurlijk ook tegen elkaar speelden. Frankrijk had de grootst mogelijke moeite met het stugge Australië, maar won uiteindelijk met 2-1. Argentinië kwam tegen de gedisciplineerde IJslanders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

Dag 5

Later vandaag speelt Zweden (dat Nederland het laatste zetje gaf tijdens de kwalificatie!) tegen Zuid-Korea, om 14:00. De bondscoach van Zuid-Korea had trouwens een opmerkelijke tactiek bedacht om de Zweden op het verkeerde been te zetten. 

Ook komt België eindelijk in actie: de Rode Duivels trappen om 17:00 af tegen Panama. Het schijnt modieus te zijn om onze zuiderburen te supporteren, maar we wijzen even op deze spandoeken die bij de Belgisch-Nederlandse grens hangen.

Of de ‘het-Nederlands-elftal-vertrekt-naar-het-WK’-stream van Studio Brussel!

Tot slot speelt Engeland, de eeuwige outsider, om 20:00 tegen Tunesië.

Lees verder