Gemist: Hoogtepunten van het Eurovisie Songfestival 2018

Veronica Superguide logo
Gemist: Hoogtepunten van het Eurovisie Songfestival 2018

Gemist: Hoogtepunten van het Eurovisie Songfestival 2018

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als je zaterdagavond het Eurovisie Songfestival gemist hebt kun je natuurlijk die hele drie uur durende finale nog een keer terugkijken. Of je kunt gewoon even dit item doorkijken vol met Clips en Tweets, en dan ben je in een paar minuten weer helemaal bij.

Winnende Kippenlied afgekeken van de Muppets?

Allereerst: leuk liedje hoor, dat winnende kippenlied Toy van Netta uit Israël. We voorspelden het een week geleden al dat het zou gaan winnen. Maar is dit kippenlied wel zo kakelvers? Het moet ons van het hart dat het wel erg doet denken aan Pluck You, de briljante kippencover van Ceeloy Green's F*k You uit de Muppets-film. Oordeel zelf:

Tweede plaats voor wilde Beyoncé/Shakira-mix uit Cyprus

De Cypriotische inzending dit jaar was een woeste kruisbestuiving tussen Shakira en Beyoncé. Het eilandstaatje wist er nog een tweede plek mee te veroveren ook. De dame in kwestie heet Eleni Foureira, dat klinkt dan weer wat minder sensueel, en ze komt stiekem niet uit Cyprus maar uit Albanië. Het liedje heette Fuego en haar gelikte performance vlamde dan ook van alle kanten, letterlijk en figuurlijk. Schudden met die heupen meid!

Baardfriemelende Deense Vikingen

De vervaarlijk uitziende Deense vikingen van Rasmussen leken zo van de set van Vikings of Game of Thrones afgestapt. Kwamen zij naar Lissabon om te plunderen, te moorden en alles plat te branden? Niks van dat alles, ze kwamen om een liedje over vrede te zingen zo soft dat zelfs boybands er nog hun neus er voor op zouden halen. En dan gingen ze daarna nog aan elkaars baarden friemelen ook. 

Emo-Hongaren imiteren Dragonball Z

Ook liefhebbers van Emo kwamen aan hun trekken met het gitaargeweld van AWS uit Hongarije. De Hongaren trokken een blik vlammen open dat de performance van Cyprus tot een vredig haardvuurtje deed verbleken. Ze vielen echter vooral op door hun pose die volgens twitteraars afgekeken moet zijn van Ginyu Force uit Dragonball Z team:

Stage invaders!

De act van SuRie uit het Verenigd Koninkrijk werd onderbroken door een malloot die het podium opriep en de microfoon van haar afpakte.

Datzelfde Verenigd Koninkrijk zorgde wel weer voor fijn commentaar van talkshowkoning Graham Norton. Buzzfeed verzamelde zijn meest vileine uitspraken, en ook op twitter was het Britse commentaar scherp, bijvoorbeeld met deze opmerking over Tsjechië:

Dracula uit Oekraïne

Graaf Dracula kwam altijd uit Roemenië, maar gisteravond heette hij ineens Melovin en kwam hij plots uit buurland Oekraïne. Hij herrees zelfs uit een graftombe aan het begin van zijn act. En als je die act omdraait dan krijg je dit:

Lees verder