Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver in Expeditie Robinson 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver in Expeditie Robinson 2019

Gemist: Expeditie Robinson boekt kijkcijferrecord

|
|

Laatste update:

Expeditie Robinson maakte dit jaar de overstap van RTL 5 naar RTL 4. En dat heeft zich dubbel en dwars uitbetaald voor het survivalprogramma!

Aftrap

Gisteravond ging het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start. En de populaire realityshow kwam direct flitsend uit de startblokken. In totaal keken bijna 1,6 miljoen mensen naar de aftrap van de nieuwe reeks. Daarmee boekt het programma meteen een record: dit is namelijk de beste seizoensstart ooit uit de geschiedenis van het programma! Het zal vast geen toeval zijn dat Expeditie Robinson dit jaar voor het eerst te zien is op publiekstrekker RTL 4.

Terugkeer

Dankzij deze droomstart behaalde Expeditie Robinson gisteravond de vierde plek in de Top 25 van best bekeken programma’s. Minder verrassend is dat deze lijst wordt aangevoerd door Boer Zoekt Vrouw. De terugkeer van kijkcijferkoningin Yvon Jaspers scoorde niet minder 2.582.000 kijkers. Toch lijkt de populariteit van BZV over haar hoogtepunt heen. Vorig jaar bereikte de aftrap van het KRO-NCRV-programma nog zo'n 3 miljoen kijkers en de seizoenen daarvoor gingen zelfs richting de 4 miljoen. Misschien dat Yvon Jaspers volgend jaar mee kan doen aan Expeditie Robinson om haar populariteit wat op te krikken…

Lees verder