Gemist: Ewout Genemans in shock door stokslagen in gevangenis

Veronica Superguide logo
Gemist: Ewout Genemans in shock door stokslagen in gevangenis

Gemist: Ewout Genemans in shock door stokslagen in gevangenis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Beruchte Gevangenissen gaat Ewout Genemans naar de meest gevreesde gevangenissen ter wereld. De presentator begint zijn reis in de Cebu-gevangenis op de Filipijnen. Daar wordt hij meteen met de neus op de feiten gedrukt: gevangen zitten in deze bajes is bepaald geen pretje.

Lijfstraffen

Ewout interviewt onder anderen de directeur, die verantwoordelijk is voor de lijfstraffen. De man vertelt hem dat er een gevangene is betrapt op drugsgebruik en nu gestraft moet worden. Vlak voordat de schuldige zijn pak slaag krijgt, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten… Bekijk het fragment hierboven.

Isoleercel

Dezelfde directeur geeft Ewout ook een kleine tour langs de isoleercellen-slash-schietbaan. Hij vertelt de presentator doodleuk dat-ie af en toe eens voor eigen rechter speelt door sommige gevangenen op brute wijze te mishandelen.

Groepsdans

Cebu is al eerder in het nieuws geweest. De beruchte bajes houdt er namelijk nogal een ongewone traditie op na. Iedere dag moeten de gevangenen mee doen aan een grote groepsdans. Zo niet, dan krijgen ze straf.

Vermoord met steen

Ewout gaat zelf ook met gevangenen in gesprek. Ze zitten vaak met teveel mensen in een kleine cel. Drugsgebruikers, moordenaars: alles zit bij elkaar.

Wil je de hele aflevering terugkijken? Dat kan hier.

Lees verder