Gemist: de ontknoping van Mayweather vs. McGregor

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: de ontknoping van Mayweather vs. McGregor

Gemist: de ontknoping van Mayweather vs. McGregor

|
|

Laatste update:

De bokswedstrijd tussen bokslegende Floyd Mayweather en MMA-kampioen Conor McGregor werd aangekondigd als het ‘Gevecht van de Eeuw’. Dat bleek overdreven maar ondanks het late tijdstip was het zeker geen gevecht van de geeuw!

Van tevoren werden er vraagtekens gezet bij Connor McGregors vaardigheid. De atleet kan ongetwijfeld een robbertje vechten, maar mixed martial arts (MMA) is écht een andere sport dan boksen. Voor de match kon showman McGregor nog indruk maken met zijn bravoure, maar in de ring moest hij in Mayweather zijn meerdere erkennen.

In de eerste rondes leek McGregor zelfs de bovenliggende partij, maar de vechter raakte vrij snel vermoeid, waarna Mayweather de partij naar zich toe trok. In de negende ronde sloeg de kampioen hard toe; in de tiende ronde maakte hij het karwei af. De scheidsrechter beëindigde de partij toen Mayweather zijn tegenstander in de touwen dreef, en McGregor niet meer in staat was zich te verdedigen.

Hieronder check je de hoogtepunten van de wedstrijd, met een korte analyse van FOX UFC.

Dankzij deze technische knock-out behaalde Mayweather zijn 50ste overwinning; hij verloor nog nooit een partij. Volgens geruchten streek Mayweather met zijn overwinning 300 miljoen dollar op; McGregor moet het doen met 100 miljoen.

Na de match kondigde Mayweather aan dat dit definitief zijn laatste wedstrijd was. McGregor verloor, maar bokste nog nooit eerder een professionele match. De Ier maakte een prima indruk tegen één van de beste boksers ooit.

Lees verder