Gemist: Bill Clinton bij Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Bill Clinton bij Jinek

Gemist: Bill Clinton bij Jinek

|
|

Laatste update:

Eva Jinek presenteerde gisteravond de laatste aflevering van haar talkshow voordat ze met zwangerschapsverlof gaat. Maar wat had ze een geweldige afsluiter: een vijftien minuten durend openhartig interview met oud-president Bill Clinton.

De 42e president van de Verenigde Staten zet zich al jaren in voor de strijd tegen Aids en hij was in Amsterdam voor de conferentie AIDS2018. De oud-politicus vertelde uitvoerig over waarom hij denkt dat het wel degelijk mogelijk is om aids de wereld uit te helpen.

Goede band met Mandela

Clinton werkte vanaf 2002 ook samen met Nelson Mandela in de strijd tegen Aids, wat zeker in Zuid-Afrika een gigantisch probleem is. De oud-president vertelde enkele mooie anekdotes over de goede band die hij had met zijn in 2013 overleden Zuid-Afrikaanse collega.

Broze verstandhouding met Trump

Toen Jinek ging doorvragen kwam het gesprek natuurlijk ook uit bij de oranje mafkees die nu in het Witte Huis zit. Clinton vertelde over zijn broze verstandhouding met president Trump, die Clintons echtgenote Hillary versloeg in de presidentsverkiezingen van 2016. Ook vertelde hij dat hij het een verschrikkelijk plan vindt van Trump om één miljard dollar te bezuinigen op HIV-bestrijding. Dit kan namelijk tot meer dan driehonderdduizend doden leiden.

Tot slot gaf Clinton de presentatrice vast wat tips over ouderschap:

Aan het eind van de aflevering maakte Jinek bekend dat dit voorlopig haar laatste aflevering is. Ze is per direct met zwangerschapsverlof, een week eerder dan gepland. Vanaf maandag neemt Nadia Moussaid het een tijdje van haar over.

Je kunt hier de hele aflevering terugkijken. Het interview met Bill Clinton begint na 29 minuten.

Lees verder