Gemist: Arjen Robben neemt afscheid van Oranje

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Arjen Robben neemt afscheid van Oranje

Gemist: Arjen Robben neemt afscheid van Oranje

|
|

Laatste update:

Nederland had de hoop op deelname aan het WK van 2018 eigenlijk al opgegeven. Met 7-0 van Zweden winnen, leek een onmogelijke opgave. De mensen die tóch keken zagen Arjen Robben afscheid nemen van het Nederlands elftal!

Vóór Nederland-Zweden was de grote vraag of vedette Arjen Robben door zou gaan in Oranje, na de mislukte kwalificatiereeks. Het antwoord kregen ze meteen na de wedstrijd. Robben haalde zijn kinderen het veld op, en liep een laatste ererondje; toegezongen door duizenden fans.

Achteraf was de Groninger, die 96 interlands speelde, iets minder stellig. Het zóu kunnen dat hij ooit nog het oranje tenue aantrekt, maar hij gaat er niet van uit.

Gouden generatie

Robben speelt voorlopig nog bij Bayern München. Hij gold met Wesley Sneijder, Robin van Persie, Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart als de ‘Gouden Generatie’, die Oranje naar de WK-finale van 2010 loodste.

Ondanks de microscopische kansen van het Nederlands elftal, schakelden ruim 2,7 miljoen mensen in. Oranje Boven Down Under, het programma over de Nederlandse deelname aan de World Solar Challenge, kwam nét na het 20 Uur Journaal en trok een kloeke 1,5 miljoen kijkers.

Lees verder