Gemist: Ajax vermorzelt Real Madrid in de Champions League

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: Ajax vermorzelt Real Madrid in de Champions League

Gemist: Ajax vermorzelt Real Madrid in de Champions League

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Iedereen vreesde dat Ajax gisteravond een pak rammel zou krijgen van Real Madrid, maar dat liep toch even anders! Ajax zorgde voor een grote verrassing in de Champions League. Als je je ogen dicht doet, hoor je miljoenen Spanjaarden huilen.

Vooraf werden de kansen van Ajax in de achtste finale niet bijzonder hoog ingeschat. Hoewel Real de laatste tijd een mindere periode heeft, ze werden al uitgeschakeld in de Copa Del Rey en staan in de competitie ver achter FC Barcelona, heeft de ploeg normaal gesproken genoeg kwaliteit om Ajax weg te spelen. De Spanjaarden wonnen ook de wedstrijd in Amsterdam met 2-1; dus het leek een uitgemaakte zaak. Dit liep... tóch even anders!

Hoewel Real niet in goede doen was, werd de miljoenenploeg af en toe erg gevaarlijk. Dankzij goed verdedigen, en een gezonde dosis geluk, kreeg Ajax maar één tegentreffer te verwerken. De goaltjes van Ajax’ kant zaten er goed in! Aan het einde stond het 1-4 voor de Amsterdammers; niet echt een stand waar iemand vooraf op rekende.

AT5 filmde in een Amsterdamse kroeg, en zag dat de sfeer goed was!

Champions League

Vanavond om 21:00 uur speelt AS Roma tegen Porto, en nemen Paris Saint-Germain en Manchester United het tegen elkaar op, voor een plaats in de kwartfinale. Wie de volgende tegenstander van Ajax wordt, wordt op 15 maart bekend; dan is de loting voor de kwartfinales. Naast Ajax ging ook Tottenham Hotspur gisteravond door, na een overwinning op Borussia Dortmund.

Kanshebbers zijn o.a. Liverpool, Manchester City, Bayern München, Atlético Madrid én FC Barcelona. Hoewel de winst op Real een schitterende prestatie is, is er op z’n zachtst gezegd nog werk aan de winkel voor Ajax.

De fratsen van de Amsterdamse club waren zéér populair. Bijna drie miljoen mensen keken naar de wedstrijd. De nabeschouwing trok bijna twee miljoen kijkers: mogelijk bleven de voetbalfans even zitten om te checken of ze niet gedroomd hadden.

Je kijkt de hele wedstrijd Real Madrid - Ajax terug op de site van Veronica.

Lees verder