Emilia Clarke lachend in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emilia Clarke lachend in Game of Thrones

De 5 grappigste momenten uit Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

‘De grappigste momenten uit Game of Thrones’ klinkt een beetje als ‘De beste veldslagen uit Fuller House’. Toch viel er heus wel wat te lachen in deze duistere fantasyreeks. Wij zetten de vijf meest komische momenten uit de hitserie voor je op een rijtje!

5. Jon Snow is geen god

Wanneer Jon Snow opstaat uit de dood, wordt hij door sommigen gezien als een god. Tormund is minder overtuigd van Snows goddelijke gaven. En daar heeft hij zo zijn eigen redenen voor!

4. Podrick is een player

In tegenstelling tot Jon Snow, blijkt Podrick wel over goddelijke krachten te beschikken. Hierdoor hoeft hij in het lokale bordeel niet eens te betalen. Daar kunnen zelfs Ser Bronn en Tyrion nog wat van leren. Niet slecht voor een verlegen schildknaap!

3. Opvoedkundige tik

In principe zijn we tegen kindermishandeling, maar in het geval van koning Joffrey maken we graag een uitzondering! Hij is een van de beste schurken uit Game of Thrones en het is dan ook genieten als dit verwende snotjong zijn verdiende loon krijgt. In dit geval doet zijn oom Tyrion precies wat we allemaal willen doen. Niet één keer, maar wel drie keer!

2. Grafstemming

Op een uitvaart valt meestal weinig te lachen. Toch kunnen de nabestaanden maar moeilijk hun gezicht in de plooi houden wanneer Edmure Tully zijn vader een waardig afscheid probeert te geven. De ene na de andere pijl mist zijn doel. De vernedering is compleet wanneer de broer van Edmure het drijvende doelwit in één keer raakt.

1. Stoelendans

Politiek schuilt soms in de kleine dingen. Kijk maar eens naar deze scène uit Seizoen 3 van Game of Thrones. Een meeting met Tywin Lannister loopt al snel uit op een heuse stoelendans. Er wordt geen woord gezegd tijdens dit subtiele machtsspelletje, maar als Tyrion de stilte eindelijk doorbreekt is het des te grappiger.

Seizoen 1 tot en met 8 van Game of Thrones zijn te zien via Ziggo Movies & Series XL.

Lees verder