Freek Vonk ontdekt nieuwe gifslangensoort

Veronica Superguide logo
Freek Vonk ontdekt nieuwe gifslangensoort

Freek Vonk ontdekt nieuwe gifslangensoort

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een droom van Freek Vonk is onlangs in vervulling gegaan. De tv-persoonlijkheid ontdekte een tot nu toe nog onbekende soort gifslangen!

Cobra

De opnames voor zijn programma Freeks Wilde Wereld kregen voor de presentator een onverwacht gouden randje. Of moeten we zeggen een giftig randje? De Naturalis-onderzoeker en tv-persoonlijkheid ontdekte tijdens een reis door Australië namelijk een tot nu toe onbekende zwart-wit geringde slangensoort van het type ‘bandy-bandy’, een cobra-achtige gifslang. Op Twitter deelde Freek zijn bijzondere verhaal met de rest van Nederland!

Trots

De avonturier is natuurlijk waanzinnig blij met de ontdekking. “Holy Moly, wat een droom!”, juicht Freek op Twitter! “Het dunne slangetje van een halve meter lang lag voor mijn voeten op de grond in een gebied waar dit type slang normaal niet voorkomt. Ik was meteen geïntrigeerd. Ik vermoedde dat we op een nieuwe soort waren gestuit. Ik ben ontzettend blij en trots dat een van de nieuwe soorten die voor 2018 officieel geteld gaan worden ‘onze’ nieuwe bandy-bandy zal zijn”, aldus Vonk.

Lees verder