Kritiek op Wendy van Dijk en Britt Dekker zwelt aan: 'Totaal niet geloofwaardig meer'

Wendy van Dijk en Britt Dekker debuteerden vorige week met de nieuwe SBS6-show Ministars. Angela de Jong van het AD is bepaald geen fan en dat is nog mild uitgedrukt.

Wendy van Dijk en Britt Dekker

Angela doopte Britt en Wendy deze week in haar tv-column om tot 'duo Nep & Nog Nepper' en in de nieuwe AD Media Podcast doet ze er nog een genadeloos harde schep bovenop. 

'Infantiel'

Angela vindt dat Wendy kinderen op een "infantiele" manier toespreekt, zo ook bij een twaalfjarige deelnemer van Ministars. "Het is nog erger dan Anniko van Santen in de Cartoon Express vroeger. Het was echt alsof ze totaal ontoerekeningsvatbaar zijn en of ze boven een box staat te kirren. En dat meisje was twaalf geloof ik!"

'Britt Dekker nep'

Rondom Britt Dekker hing toch altijd een imago van een heerlijke flapuit die volledig zichzelf is. Dat is er wat Angela betreft nu wel vanaf... "'Kijk eens hoe gewoon ik ben gebleven!' ‘O, jongens, ik voel me net Flipper hier!’ En dan om de zin komt er zo’n grapje, dat ik echt denk: hou toch op." Mediajournalist Mark den Blanken, die ook in de podcast zit: "Wendy stoort me vanwege dat kinderlijke stemmetje, maar dat deed ze al bij The Voice. Maar Britt vind ik echt het allerergste. Het was al dat je denkt: dit is op het randje, maar dit is totaal niet geloofwaardig meer."

Ministars

Los van de presentatoren, vindt Angela ook het hele format inhoudelijk nogal zwak. Ze serveerde het programma in haar column al helemaal af met deze twee vlijmscherpe zinnen: "Ministars is een gemakzuchtige variant op The Voice Kids waarin kinderen zogenaamd een duet zingen met hun idool. In werkelijkheid wordt de videoclip op het scherm achter hen af en toe stopgezet."

Ministars is elke vrijdag rond 20.30 uur te zien op SBS6.