Kasper van Kooten als Emi van der Wiel in De Avondetappe op NPO 1

Veronica Superguide logo
Kasper van Kooten als Emi van der Wiel in De Avondetappe op NPO 1

Kijkers haten 'tenenkrommend slecht' Avondetappe-typetje Kasper van Kooten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een mega-groot deel van Nederland sluit momenteel zijn dag af met het Tour de France-praatprogramma Avondetappe op NPO 1. Het einde, waarin comedian Kasper van Kooten een typetje speelt, valt nogal rauw op het dak: vrijwel niemand is enthousiast. 

Kasper ontwikkelde samen met zijn legendarische Van Kooten en De Bie-vader Kees van Kooten het ADHD-typetje Emi van der Wiel. Het personage, waar papa Van Kooten de teksten voor schrijft, is een rondreizende wieleramateur op badslippers en mag elke avond opdraven. Zo ziet dat eruit: 

Reacties op Emi van der Wiel

Wie even rondsnuffelt op twitter, komt terecht in een enorme hoosbui aan kritische reacties. Vrijwel niemand kan deze sketches waarderen. "Tenenkrommend slecht", reageert de een. "Kunnen de resterende filmpjes in de shredder?", vraagt een ander zich af. Voormalig Europarlementariër Wim van de Camp doet er nog een schep bovenop: "Mooi programma, behalve die rare man die het steeds afsluit. Weglaten s.v.p."

Nog meer haatreacties op typetje Kasper van Kooten

Maar dat is nog niet alles. Iedereen buitelt over elkaar heen om te zeggen hoe slecht ze Kaspers afsluiter vinden. Hier, nog een greep uit de reacties. 

Dalida en Mart Smeets

Zoals altijd zijn er ook kijkers die terugverlangen naar 'vroeger'. Toen Mart Smeets (en niet Dione de Graaff) nog elke avond de Avondetappe presenteerde, sloot hij in stijl - en al proostend - af met het nummer 'Buenas noches mi amor' van Dalida. 

NOS De Avondetappe is elke avond rond 22:10 te zien op NPO 1.

Lees verder