Floortje Dessing: ‘Je hebt op reis maar 3 dingen nodig’

Door Redactie
Floortje Dessing

In Floortje naar het Einde van de Wereld reist Floortje Dessing naar de meest afgelegen plekken op aarde. Hoe wonen mensen daar, en belangrijker: waaróm? In Veronica Superguide vertelt Floortje over het nieuwe seizoen én geeft ze een belangrijke tip: je hebt maar drie dingen nodig om te reizen.

Floortje reist in het nieuwe seizoen van Floortje naar het Einde van de Wereld naar plekken waar je normaal gesproken nóóit komt. Een onbereikbare ranch die gerund wordt door een oude hippie, een Masai-stam met een Nederlandse bewoonster én een zelfvoorzienende gemeenschap in Belize.

Reistip van Floortje Dessing!

Floortje reisde de wereld inmiddels al zo’n 100 keer rond (en maakte ook een seizoen in Nederland, vanwege de coronacrisis), en volgens haar hoef je eigenlijk maar drie voorwerpen in te pakken als je op reis gaat. “Je telefoon, creditcard en paspoort. De rest kun je allemaal kopen.” Of dat héél praktisch is valt te bezien, maar we zien het meer als een soort ‘Hakuna Matata’… Als je die drie dingen niet vergeet maakt het niet uit als je wat anders vergeet in te pakken.

Hoewel Floortje heel wat vlieguren maakt, reist ze eigenlijk meestal ‘economy class’. Toen ze laatst 20 uur moest vliegen koos ze wél voor een luxe ticket. “Toen heb ik een businessclassticket gekocht, ook omdat ik vaak ontzettende last heb van mijn rug. Maar dat is zoveel duurder, joh. Normaal gesproken zit ik gewoon ‘economy plus’.”