• Nieuws

Film in de maak over reddingsactie Thais voetbalteam

Film in de maak over reddingsactie Thais voetbalteam

‘Hier wordt vast eens een film over gemaakt’, dacht iedereen over het Thaise voetbalteam dat vastzat in een overstroomde grot. Dat klopt! Sterker nog: ze zijn er al aan begonnen!

Wekenlang leefde de hele wereld mee met het team van de Wild Boars. Twaalf spelertjes, en hun coach, kwamen vast te zitten in een grot, die door zware regenval onderliep. Gisteren redden duikers de laatste jongens uit de grot. De jongens en hun coach raakten slechts lichtgewond; één Thaise duiker overleed vorige week.

Bericht wordt geladen...

Na bijna drie weken onder de grond werden de jongens opgewacht door hulpverleners, nieuwsploegen én… filmproducers! ‘Vind je het goed als we een film over jullie maken?’

Op tijd

Het meest opvallende aan het geheel is dat de filmproducers gisteren al rondliepen, terwijl de redding nog in volle gang was. Medewerkers van Pure Flix vroegen betrokkenen of ze eventueel mee zouden willen werken.

Niet meteen, want zoals gezegd moesten er nog een paar jongens gered worden, maar zodra de rust weer een beetje is teruggekeerd. Pure Flix bood ouders van de kinderen bijvoorbeeld geld om later hun verhaal te doen. Da’s wel érg rap, maar volgens de producers ‘waren andere productiebedrijven al onderweg.’

Pure Flix

Michael Scott, medeoprichter van Pure Flix (niet Steve Carells vervelende kantoormanager uit The Office, hoewel die ook zo schaamteloos kan zijn!), was sowieso al in de buurt. Scott heeft een Thaise vrouw en verblijft regelmatig in het land. De afgelopen dagen hielp hij mee met de reddingsactie. Voor Scott heeft het verhaal ook een persoonlijk tintje. De Thaise kikvorsman die vorige week omkwam bij de reddingsactie, was een jeugdvriend van zijn vrouw.
Bericht wordt geladen...

Pure Flix is een Amerikaans productiebedrijf dat christelijke films en entertainment voor de hele familie maakt. Het grootste succes van Pure zijn de drie God’s Not Dead-films. Gevallen acteurs als Kevin Sorbo (Hercules) en Kirk Cameron (Growing Pains), die nu in helemaal in de Heere zijn, duiken regelmatig op in Pure Flix-producties.

Inspiratie

De film over de reddingsactie in Thailand wordt volgens Scott niet per se een christelijke film. De bizarre situatie in de grot, de internationale hulp en de spanning ter plaatse vormen volgens Scott al een ‘schitterend, positief verhaal’. Volgens Scott wordt de film vergelijkbaar met ‘net-geen-ramp’-verhalen als Sully, of The 33.
Bericht wordt geladen...

Je moet het ijzer smeden als het heet is, maar de filmrechten vastleggen terwijl er nog mensen gered worden is wel érg pro-actief. Een dramafilm over de coach van het jongensvoetbalteam lijkt ons ook wel interessant. Is hij een enorme druiloor omdat hij tieners op goed geluk meenam in de grot? Of een held omdat de boys het onder zijn leiding twee weken uithielden?