britt dekker te paard

Veronica Superguide logo
britt dekker te paard

Fikse tegenvaller voor Britt Dekker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Treurig nieuws voor Britt Dekker: de sportieve presentatrice moest zich onverwachts terugtrekken uit de race om het Nederlands kampioenschap dressuur.

Voor Britt Dekker liepen de regiokampioenschappen dressuur vandaag net iets anders dan ze had gehoopt. Doordat haar paard tijdens het vervoer naar de wedstrijd een kleine verwonding opliep, was zij genoodzaakt om zich terug te trekken uit de race om het Nederlands kampioenschap. Britt plaatste vanmiddag een video op Instagram waarin ze vertelt hoe het zover heeft kunnen komen.

Dierenvriend

“Super erge pech! George heeft zijn hoofd gestoten in de vrachtwagen en heeft nu een oud wondje op zijn wang gestoten, waardoor het korstje eraf is gegaan”, vertelt Britt. Ondanks dat het maar een lichte verwonding is, is het tegen de regels in om paarden met open wondjes - hoe klein ook - deel te laten nemen aan de wedstrijd. Uiteraard kan de dierenvriend zich prima vinden in deze regel.

Droompaard

Gelukkig hoeven we ons verder niet al te veel zorgen te maken om het herstel van haar droompaard George. De presentatrice richt zich dan ook al op de Nederlandse kampioenschappen van 2020. Vorig jaar wist Britt zich wel te plaatsen voor het NK dressuur. Toen behaalde zij met haar paard Eve de dertiende plaats.

Lees verder